Denuncien un home per extraccions arqueològiques il·legals a Banyeres

Se li van sostreure nou peces de ceràmica i metall

Imatge de recurs d'un cotxe dels Mossos. Foto: Cedida

Agents de la divisió d’Investigació Criminal dels Mossos han denunciat penalment un home per extreure peces arqueològiques de manera furtiva d’un jaciment iber a Banyeres de Penedès (Baix Penedès).

L’home, de 60 anys i de nacionalitat espanyola, ha estat denunciat com a presumpte autor d’un delicte contra el patrimoni històric, ha informat la policia en un comunicat.

L’avís que va donar inici a la investigació va arribar el 18 de gener als Mossos de part d’un ciutadà que va alertar que hi havia una persona amb un detector de metalls fent recerques entre les vinyes a les Masies de Sant Miquel, a Banyeres de Penedès.

Una dotació de seguretat ciutadana va localitzar a la zona el denunciat, que va manifestar que buscava objectes antics com a passatemps, i en escorcollar-lo van localitzar nou peces de ceràmica i metall, que li van ser intervingudes, al costat de diverses eines d’excavació i detecció de metalls.

En la investigació ha col·laborat també el departament de Cultura de la Generalitat, que va confirmar que l’home no estava autoritzat per a l’excavació i que va ajudar a determinar que les peces intervingudes eren de l’època ibera.