L’Elenc Artístic de Banyeres del Penedès representarà l’obra “Maria Rosa” d’Àngel Guimerà

Els propers dies 2 i 3 de juny a la Societat Nova de Banyeres , tindrà lloc la representació de l’obra Maria Rosa d’Àngel Guimerà

Els propers dies 2 i 3 de juny a la Societat Nova de Banyeres, tindrà lloc la representació de l’obra Maria Rosa d’Àngel Guimerà a càrrec de l’Elenc Artístic de Banyeres del Penedès sota la direcció d’en Joan Vallés.

La venta d’entrades numerades anticipades es realitzarà els següents dies a la Societat Nova:

  • Divendres 25 de maig : 20:00 a 21.30h
  • Dimarts 29 de maig : 20:30 a 21.30h
  • Dimecres 30 de maig : 18:00 a 19:00h

 Maria Rosa (1894) Amatent als nous aires de la literatura dramàtica europea del final del S XIX, reforçada amb el desenvolupament del naturalisme i de propostes tan innovadores com les de Henrick  Ibsen o August Strindberg, Guimerà sense renegar de la visió romàntica del món, va incorporar al teatre la problemàtica social de l’època, com a rerefons i marc d’actualització d’uns personatges singulars i complexos, atrapats entre el desig i la realitat.

Esperonat per l’actriu Maria Guerrero, que li va demanar una obra expressament per a ella, Guimerà va enllestir el 1893 Maria Rosa, la història d’una dona atrapada entre el record del marit mort, l’Andreu, i la irreprimible i corresposta atracció sexual que sent per en Marçal. El desig ardent no impedeix, però, a Maria Rosa ni de sentir-se culpable de trair la memòria del marit, ni de manifestar la seva desconfiança envers en Marçal per la possible implicació d’aquest en la mort de l’Andreu.

Com reaccionarà Maria Rosa quan descobreixi l’autèntica personalitat d’en Marçal? Es deixarà arrossegar lliurement per la passió que la devora o, contràriament, es contindrà en nom de la moral i de normes culturals i socials encestrals?