Ja es coneix l’ordre de les actuacions de la Diada Castellera de La Bisbal del Penedès

Els primers en actuar seran els Castellers de Vilafranca, seguits de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i de la Colla Joves Xiquets de Valls

Imatge dels caps de colla que participaran a la diada castellera de La Bisbal. Foto: Cedida

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació de la Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost de la Bisbal i el sorteig de l’ordre d’actuacions. L’acte ha començat amb un audiovisual fet amb fotografies de la diada de l’any 2018 de totes les colles i, tot seguit, l’alcaldessa Agnès Ferré ha inaugurat l’acte explicant que “des del 2015 es fa aquest sorteig uns dies abans i que també és una manera de presentar la diada i parlar de castells” La batllessa ha afegit que “aquí a la Bisbal els castells formen part del municipi, abans sense colla i avui amb l’orgull de tenir una colla pròpia”.

Abans del sorteig, el bisbalenc Salvador Ferré ha pujat a l’escenari i ha fet un petit parlament sobre el llibre “La llibreta del Roig. Annals del Fet Casteller a la Bisbal del Penedès”, que va presentar ara fa uns mesos i del qual n’ha entregat un exemplar a cadascun dels representants de les colles. Ferré ha explicat que “aquest llibre es va presentar aquest any però parteix d’un llibre que vam fer amb la dona fa 20 anys amb un recull de dades del fet casteller a la Bisbal. L’edició publicada enguany recull qualsevol totes les anècdotes del fet casteller que hagi passat a la Bisbal 1877 fins ara”.

A continuació s’ha fet el sorteig de l’ordre d’actuacions del proper dia 15 d’agost, que serà el següent:

1.- Castellers de Vilafranca

2.- Colla Vella dels Xiquets de Valls

3.- Colla Joves Xiquets de Valls

Antoni Bach, cap de colla dels Castellers de Vilafranca, ha explicat que ”a la plaça de la Bisbal s’hi respira afició castellera i ens hi sentim còmodes”. Tot i que no ha donat detalls sobre els castells que es portaran a plaça, Bach ha expressat el compromís que intentaran “fer el màxim”.

Quant a la Colla Vella, el seu cap de colla, Albert Martínez, ha començat reconeixent que a la colla “li va costar molt redefinir aquesta diada, abans era una diada molt complicada per a nosaltres, cada vegada l’hem fet més senzilla, en el sentit que la gent s’ha adaptat una mica més a venir, és una diada difícil,  l’hora i la calor són potents en aquest moment i vindre a fer castells aquí és difícil, però la gent està amb moltes ganes”. Quant als castells que faran ha comentat que “no sé els que farem la setmana vinent i és molt complicat dir el que farem a la Bisbal”.

El cap de colla de la Joves, Francesc X. Ramon, ha explicat que “per a la Colla Joves aquesta és la nostra segona plaça. L’any passat vam poder inaugurar una nova placa més a la Bisbal i enguany estem treballant per aconseguir la millor actuació possible. Aquesta és una plaça exigent i farem el màxim que podrem”.

Els Bous de la Bisbal obriran plaça i, segons ha explicat el president de la colla, Joan Esteve, “volem intentar un castell de 7, ja veurem en aquests assajos que queden, si el fem de 7 o de 6, i al final un pilar de 5 que suposadament pot ser aixecat per sota”.

La Diada Castellera de la Mare de Déu d’Agost tindrà lloc el proper dimecres 15 d’agost a les 12h al carrer Dr. Robert de la Bisbal (al davant de la Societat). Abans de començar, totes les colles faran el tradicional pilar al davant de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès.