El Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles, impartit conjuntament per la Fundació de la URV, la Universitat de Vic i la Wine Business School, amb seu a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca, enguany arriba a la 7a edició, amb la voluntat d’apropar els estudiants al sector del vi amb una metodologia de resolució de casos pràctics.
La presentació ha anat a càrrec de la regidora d’Educació, Xell Montserrat, i de la directora de WINEBS, Ester Garcia, que han explicat que aquesta formació va néixer amb la finalitat de contribuir a la competitivitat global del sector vitivinícola mitjançant una formació especialitzada en l’àrea de la gestió empresarial amb tots els agents implicats: la internacionalització, la recerca de nous mercats i la innovació, a banda de la gestió vitivinícola com la producció del vi. Aquesta metodologia permet a les empreses, organitzacions i professionals d’aquest sector avançar de forma oberta i progressiva en la consecució dels seus reptes, amb visió de futur i vocació internacional. A més, el curs ofereix l’oportunitat de participar en tastos de més de 100 referències nacionals i internacionals i en visites professionals a cellers.
Amb professionals experts del sector, s’incorporen casos pràctics concrets, s’analitza el procés continuat del producte a l’empresa i les millors estratègies per posicionar de manera efectiva el producte en el mercat. Durant el postgrau s’incorporaran les eines i els canals digitals per a la venda de vi i la seva comercialització, i per a les propostes enoturístiques.
El curs es desenvoluparà en els espais de la Wine Business School, a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca, amb sales preparades per compartir una formació professionalitzadora i aules de més de 130 m2, que permeten continuar complint amb totes les mesures de seguretat en la formació presencial.
Ubicació geogràfica privilegiada
La seu del centre, a Vilafranca del Penedès, en una ubicació geogràfica a la comarca de l’Alt Penedès, de referència del sector a Catalunya, facilita la visita a diversos productors i empreses, amb l’objectiu d’ampliar, contrastar i analitzar els continguts del curs.
El programa està pensat per a emprenedors que vulguin conèixer i introduir-se en la indústria del vi, universitaris amb projecció per formar part d’equips directius dins del sector i professionals que vulguin actualitzar els seus coneixements i millorar les seves competències com a personal directiu.
La regidora d’Educació, Xell Montserrat, feia èmfasi en l’aposta municipal “pel territori i pel sector vitivinícola amb una formació universitària que complementa les moltes que ja es fan des de l’Escola d’Enoturisme, i altres accions, com el futur viver de cellers al carrer Comerç”.
Per Montserrat, “apostar per la formació i el coneixement en aquest àmbit ens és imprescindible, perquè som la capital del vi”.
La matriculació al Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles ja està oberta i es pot fer mitjançant aquest enllaç