L’Ajuntament de Vilafranca congela impostos i taxes per al 2021

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va aprovar, en el ple municipal celebrat ahir dimarts, les modificacions de les ordenances fiscals que regulen les taxes i impostos per a l’any vinent.

Com a marc general de les ordenances, l’Ajuntament congela els impostos i les taxes. Segons el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, malgrat que caldrà fer front a despeses sobretot en els àmbits de caire social que augmentaran molt pels efectes derivats de la crisi sanitària, “l’Ajuntament farà un esforç de contenció en la despesa per poder assumir-ho sense haver d’incrementar els seus ingressos via taxes i impostos”.

D’altra banda, es millora la taxa de les terrasses de bars i restaurants, per tal de simplificar molt els tràmits als establiments davant l’administració; les taxes de cementiri es redueixen entre un 25% i un 30%; se suprimeix la taxa d’assabentat d’obres, per afavorir la comunicació de les obres petites que es realitzen en habitatges.

Com a novetat també s’inclou per primera vegada en l’Impost de Béns Immobles el 50% de bonificació per als propietaris d’habitatges que els posin en lloguer amb renda limitada.