Els Reis d’Orient arriben a Sant Sadurní

Obert el termini de reserva prèvia per l'arribada dels reis del 5 de gener

L’arribada dels Reis d’Orient s’adaptarà enguany a la situació sanitària, un context que farà necessari introduir enguany alguns canvis en els actes tradicionals, com la visita dels patges reials o la fòrmula habitual de cavalcada.

Bústies reials

Des del dia 22 i fins al 31 de desembre, s’instal·laran a la plaça de l’Ajuntament tres bústies reials on grans i petits podran dipositar les seves cartes i que posteriorment seran recollides pels patges. També s’habilitarà una cistella solidària de recollida d’aliments, a benefici de Càritas.

Arribada dels Reis d’Orient

La crisi sanitària impedirà celebrar l’habitual cavalcada del 5 de gener. Per aquest motiu, des d’aquest proper dilluns 21 de desembre – a partir de les 9 del matí – i fins al dia 3 de desembre, s’obrirà un termini de inscripció prèvia a l’acte de rebuda dels Reis d’Orient que se celebrarà a la plaça de l’Església, a través del web www.santsadurni.cat/reis2021.

S’establiran franges de mitja hora, a partir de les 15:30 hores, i grups de com a màxim quatre persones (del mateix grup de convivència). Només podran accedir-hi aquells grups amb reserva i només en la franja horària escollida en el moment de fer la reserva. Caldrà portar i mostrar l’entrada amb codi QR en el moment d’accedir, bé des del mòbil o en paper.

L’accés al recorregut se situarà al carrer Hospital, a l’alçada del Centre d’Interpretació del Cava. La regidoria de Cultura insisteix a demanar que s’eviti arribar amb molta antelació per tal de reduir les cues i aglomeracions i que, un cop s’accedeixi a l’espai de les carrosses i els reis d’Orient, es completi el recorregut sense realitzar llargues aturades. La sortida es farà al carrer Torras i Bages. Caldrà en tot moment respectar les mesures de seguretat sanitàries i atendre totes les indicacions de l’organització.