El Grup Ecologista del Vendrell adverteix que Masos Oest és una “agressió mediambiental”

L'entitat insta l'Ajuntament a revisar el POUM per frenar el desenvolupament de futures noves àrees residencials

El Grup Ecologista del Vendrell (Geven) avisa que el desenvolupament urbanístic del sector Masos Oest, al nucli de Coma-ruga, comportarà una “agressió mediambiental” que destruirà tota una àrea boscosa del municipi. A través d’un comunicat publicat aquest diumenge, Geven lamenta que recentment s’hagi reprès el projecte aturat el 2011 i critica que es construeixin 66 cases unifamiliars en un entorn natural mentre al municipi, asseguren, hi ha més de 1.100 habitatges buits. A parer de l’entitat, la creació del nou sector residencial té “finalitat especulativa” i reclama a l’Ajuntament que revisi el POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) per frenar futurs projectes similars.
“És urgent i necessari un nou POUM que desclassifiqui i protegeixi els sectors urbanitzables no desenvolupats d’interès natural i paisatgístics, i planifiqui el territori sota les premisses de la sostenibilitat”, reclamen des del Geven.

Al mateix temps, l’entitat se suma al reclam fet setmanes enrere per la plataforma SOS Penedès, que va demanar aturar la tramitació de tots els plans urbanístics de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia fins que estigui aprovat el Pla Territorial Parcial de la vegueria.