El concert Haydn en Do dissabte 9 de gener a l’Auditori de Vilafranca

La bellesa i l’elegància del classicisme amb la Camerata Penedès

Dissabte 9 de gener, a les 7 de la tarda, a l’Auditori de Vilafranca es tanca la temporada musical de setembre’20 a gener’21 amb el concert Haydn en Do. Un passeig pel classicisme amb la Camerata Penedès.

La Camerata Penedès ofereix en aquest programa el camí sonor per la segona meitat del segle XVIII. Una època desbordant de llum, simetria i elegància sense precedents.

De l’herència barroca de la Simfonia en sol menor de J.C. Bach (als albors del classicisme), marxem cap a un Mozart ja madur amb el seu Adagio i Fuga per a cordes.

El vilafranquí Amat Santacana serà el solista d’un dels concerts més virtuosos i exigents del repertori per a violoncel. El Haydn en Do, és una obra d’intenses melodies i elaborats acompanyaments, tot amb molt de color i vitalitat pròpies d’aquest període.

Amat Santacana

Estudia violoncel a Barcelona, Salamanca, Viena i Zúric on obté un màster en interpretació sota el mestratge de Roel Dieltiens. Amb el seu mestre gravà les sonates per a violoncel i continu d’A. Vivaldi. Fundador del Qvixote Quartet amb qui ha actuat arreu d’Europa i Sudamèrica. Actualment és professor de música de cambra al Conservatorio Superior de Música de Castilla y León. Col·labora com a violoncel solista regularment amb la Camerata Penedès.

Programa del concert:

Johann Christian Bach:  Simfonia en sol menor

Wolfgang Amadeus Mozart: Adagio i Fuga en do menor

Franz Joseph Haydn: Concert per a violoncel i orquestra en Do major

Fitxa artística:

Orquestra Camerata Penedès

Violoncel solista Amat Santacana