L’Ajuntament reprendrà aquest setembre els talls d’aigua als okupes que la tenen punxada

Calafell reclama també les mateixes mesures que ja s’apliquen a altres territoris per facilitar els desallotjaments

El dispositiu de Mossos i Policia local del passat 29 de gener. AJUNTAMENT DE CALAFELL

L’Ajuntament de Calafell reprendrà durant aquest mes de setembre els talls d’aigua al okupes que la tenen punxada il·legalment. Aquesta mesura torna, després de la interrupció forçada pel confinament i l’estat d’alarma. Des que es van iniciar els , l’any passat, ja se s’han fet prop de mig centenar.

“La pandèmia ha fet créixer les okupacions a tot arreu i el nostre municipi també ho ha patit. I això ha coincidit amb un temps que no es podia sortir a fer talls”, diu l’alcalde, Ramon Ferré. L’alcalde afegeix: “Encara no havíem reactivat els talls, però hem recollit, això sí, el malestar de la gent i les protestes dels darrers dies i hem començat a fer més coses”.

Ferré apunta que està fent gestions institucionals i polítiques per aconseguir que a casa nostra s’apliquin les noves mesures que s’estan prenent a altres territoris per facilitar els desallotjaments. “Nosaltres veníem reclamant canvis en les lleis per poder lluitar amb més eficàcia contra l’okupació, sobretot perquè els desallotjaments fossin molt més ràpids. Però si amb una instrucció de la fiscalia ja es pot facilitar la solució, com passa al País València o a les Illes Balears, aquí també ha de ser així”, explica.

En aquest sentit, Ferré ha parlar personalment amb Miquel Iceta, el primer secretari del seu partit, el PSC, per demanar-li que reclami aquestes mesures al govern de l’Estat. “Tant si ho demanen els propietaris, com si ho demanen els municipis”, precisa. I remarca que “si no s’actua, i amb rapidesa, fomentem l’okupació, molt en particular la que es fa per la cara”. “Això”, afegeix, “va en contra de l’Estat del Benestar, en el qual no es deixa ‘tirat’ a ningú, però que implica també que tothom ha de treballar per prosperar”.