L’Ajuntament de Calafell compra l’antiga discoteca Louie Vega

Es tracta de 23.000 metres quadrats de terreny que es destinaran a equipaments municipals

L’Ajuntament de Calafell aconseguirà 23.000 metres quadrats de terreny, fent-se amb la propietat de l’antiga discoteca Louie Vega i els terrenys annexos. L’adquisició es farà per 890.000 euros, gràcies a un acord amb propietaris i entitats bancàries. L’edifici i el conjunt de l’espai es destinarà a equipaments i ja hi ha un projecte sobre la taula: fer-hi un centre d’interpretació sobre el món iber.

Els terrenys eren urbanitzables i comptaven amb un sostre edificable de 20.000 metres quadrats, en els quals es preveïa fer més de 100 habitatges i una zona comercial. Amb l’adquisició per part de l’Ajuntament, això decaurà i tot l’espai serà per a equipaments.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica: “És una oportunitat històrica, ja que es tracta d’una zona amb una ubicació privilegiada, al centre del municipi i equidistant dels tres nuclis principals. A Calafell sempre hem anat curts de terrenys per a equipaments, però aquí n’aconseguirem molts metres quadrats, ben situats i ben comunicats”.

Ferré diu també: “L’adquisició es fa a un preu més que interessant, que podem assumir sense endeutar-nos, simplement passant el rasclet per sobrants de partides del pressupost municipal”. Pel ple municipal de dijous vinent, 15 d’abril, hi passarà una modificació pressupostària en aquest sentit.

Amb aquesta operació, l’Ajuntament recupera per a l’ús públic el que va ser un temple del lleure nocturn de la Costa Daurada, des de la seva obertura, el 1988, fins als primers anys del segle present. El projecte, de l’arquitecte Alfred Arribas va ser guanyador, a més, d’un premi FAD, un dels guardons d’arquitectura i interiorisme més importants.

L’edifici està catalogat, però això no ha impedit la seva degradació des que va tancar portes definitivament, el 2012. L’estructura, tanmateix, està ben conservada i l’antiga discoteca podrà ser aprofitada de nou. La intenció de l’Ajuntament és que tingui un contingut cultural. Com dèiem anteriorment, el primer ús en què s’ha pensat és un centre d’interpretació del món iber, ja que al costat mateix hi ha el jaciment arqueològic de la Ciutadella Ibèrica.