La vacunació massiva es posarà en marxa al pavelló Joan Ortoll la setmana vinent

Dilluns comencen els treballs d’adequació i s’espera vacunar a l’engrós a partir del dia 14

A finals de la setmana vinent començarà la vacunació massiva al pavelló Joan Ortoll de Calafell. Amb l’inici de la immunització de la població de 50 a 59 anys, s’activarà al 100% el centre intermedi de vacunació que Salut ha creat a l’esmentat pavelló. Per això, s’hi hauran de fer uns treballs d’adequació que començaran dilluns. S’espera vacunar a l’engròs a partir del dia 14, sempre segons la disponibilitat de dosis, tots els dies de la setmana de 9 del matí a 9 de la nit.

Fins ara, el pavelló Joan Ortoll ha vingut funcionant com a punt comarcal d’administració d’AstraZeneca per a persones de 60 a 69 anys i també s’ha vacunat amb Pfizer altres col·lectius de més edat. Han estat vacunades més de 6.300 persones del municipi amb la primera dosi, i més de 2.500, amb la segona.

Un dispositiu molt ampli

L’Ajuntament cedirà a la Generalitat una de les pistes, concretament una de les que toquen a la rambla Mossèn Jaume Tobella i quatre vestidors. A la pista s’hi instal·laran vuit punts de vacunació simultanis. Cadascun comptarà amb un espai d’espera on les persones acabades de vacunar han de romandre uns quinze minuts. Hi haurà itineraris senyalitzats i separats, per garantir la distància de seguretat, des de l’entrada al punt de vacunació i des d’aquest a la sortida.

Els quatre vestidors s’usaran com a magatzem clínic, zona de residus sanitaris, vestidor per al personal sanitari i bany públic. Les taules d’atenció al públic tindran mampares. La neteja de les instal·lacions s’intensificarà. I com fins ara, hi haurà un servei de Protecció Civil, per ordenar les cues i donar suport a qui ho necessiti.

A més, a l’exterior es reservaran places d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda. També per al personal sanitari, per facilitar els seus desplaçaments. Una altra mesura de mobilitat serà la senyalització de recorreguts fins al pavelló des dels prinicpals accessos al municipi.

El cost econòmic serà assumit inicialment per l’Ajuntament, però Salut reintegrarà els diners més endavant. En aquest sentit, Ajuntament i Generalitat signaran un conveni que ho regularà, així com la pròpia cessió de l’espai.

Cita per vacunar-se

L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa un servei per ajudar amb la cita prèvia de la vacuna. Qualsevol persona que tingui alguna dificultat per fer aquest tràmit tan important pot adreçar-se a tres punts de suport, que estaran operatius de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores:

  • Segur de Calafell: Centre Cívic Montse Civit
  • La Platja: Centre Cívic Cinema Iris
  • El Poble: Biblioteca Ventura Gassol

Aquest servei està adreçat a qualsevol dels col·lectius citats a vacunar-se en cada moment. Els tres punts disposen de connexió per fer el tràmit i personal que pot atendre dubtes i explicar com fer-ho.

Altres recomanacions

Cada cop fa més bon temps i s’acosta la calor. En la mesura que cal fer una estona de cua a l’entrada del pavelló, recomanem que tothom porti alguna gorra per cobrir-se el cap, protector solar i una ampolleta d’aigua. La vacunació s’està fent fins ara de forma molt fluïda i amb un temps d’espera més que raonable, però no es pot garantir que no hi hagi algun retard. El persona de Protecció Civil que assisteix les cues disposa de cadires i d’aigua per si són necessàries. Tanmateix, amb la col·laboració de tota la ciutadania ho farem més fàcil.