Calafell i Cunit unifiquen la normativa de circulació de bicicletes pels seus passeigs marítims

Avatar photo

Hi haurà els mateixos criteris segons l’horari o la densitat de vianants

Els ajuntaments de Calafell i de Cunit han acordat unificar la normativa de circulació de bicicletes pels seus passeigs marítims. D’aquesta manera, els usuaris de la bicicleta no es trobaran amb els canvis de criteri que hi havia fins ara pel simple fet de traspassar un carrer.

Aquesta normativa unificada es refereix únicament a les bicicletes que van per la plataforma del Passeig Marítim, i no per la calçada. No inclou els vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics, que han de circular obligatòriament per la calçada. En els propers dies, s’instal·larà senyalització indicativa de la nova normativa.

El nou sistema manté la convivència entre vianants i bicicletes, amb prioritat pels vianants, durant els mesos estiuencs. Però introdueix un canvi important: les restriccions per a les bicicletes s’acoten de forma genèrica entre les 17 i les 22 hores, que són les que registren una major densitat de vianants.

A més, es creen tres tipus de zona, identificades amb colors, on en aquest horari la circulació de bicicletes està prohibida, està oberta de forma general o està prohibida si es dona una alta densitat de vianants.

En el cas de Calafell, les tres zones són les següents:

  • Zona vermella. De la Carrerada d’En Ralet a l’Estany. Prohibit circular en bicicleta entre les 17 i les 22 hores.
  • Zona groga. Entorn del Port de Segur, entre els carrers Carme Desvalls i Besòs. Prohibit circular en bicicleta amb alta densitat de vianants.
  • Zona verda. La resta: de l’Estany al carrer Carme Desvalls i del carrer Besòs al carrer Duero. Zona compartida compartida amb vianants.

Normes generals

A més d’aquest acotament de zones, horaris i usos, serà obligatori que les bicicletes no superin la velocitat de deu quilòmetres per hora, que el seu ús sigui recreatiu i no esportiu i que no es faci cap mena d’acrobàcia o maniobra perillosa per a la resta d’usuaris de la via pública.

El tinent d’alcalde de Territori i Mobilitat de l’Ajuntament de Calafell, Miguel Ángel Perín, explica que “els dos ajuntaments hem volgut homogeneïtzar la normativa dels passeigs marítims, ja que són continus i aquest és un fet que pot produir confusions”. Perín afegeix: “I a la hora d’unificar hem buscat un sistema senzill i entenedor, basat en un codi de colors”.

De la seva banda, el regidor de Platges de l’Ajuntament de Cunit, José Manuel Cabada, diu: “Una problemàtica comú a tots els municipis que tenim passeig marítim és la convivència entre els que en volen gaudir a peu i els que en volen gaudir en bicicleta. I com que el problema és el mateix, el millor que podem fer és trobar i aplicar una solució comú”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Comú de Lleida es compromet a “garantir la governabilitat de la ciutat”

Notícia següent

El president Pere Aragonès visita Roses

Notícies relacionades