Calafell farà un Black Friday de 10 dies

Del 18 al 28 de novembre, ofertes tant de comerç electrònic com presencialment

L’àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament llança una nova campanya per ajudar el comerç local de proximitat a incrementar les seves vendes. La iniciativa tira del Black Friday, però amb una gran novetat: la campanya durarà 10 dies, del 18 al 28 de novembre, en comptes del cap de setmana en què tenia lloc en anys anteriors, i passa a dir-se Black Days. Però, a més, es fomentaran les operacions comercials que es facin mitjançant la plataforma electrònica Calafell a Casa.

Aquest fet serà possible gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Tarragona, que ha gestionat una subvenció de l’Estat per a iniciatives tecnològiques relacionades amb l’activitat comercial.

La tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Lluïsa Lastra, explica que “mitjançat un sistema de codis QR, els clients podran accedir molt fàcilment a les ofertes dels establiments participants”. Afegeix: “Evidentment, es mantenen les vendes presencials, perquè no tothom es maneja igual en entorns virtuals, però la idea és anar canalitzant aquestes campanyes cap al portal electrònic del comerç local Calafell a Casa”.

Lastra diu també: “A més, aquest ‘desplegament tecnològic’ s’estrena amb els Black Days, però es quedarà i passarà a ser part de la forma de comprar mitjançant el Calafell a Casa”.

De la seva banda, Lluís Colet, membre del comitè executiu de la Cambra de Comerç de Tarragona, subratlla que “nosaltres aportem la nostra capacitat per aconseguir ajuts europeus i estatals per donar suport al teixit comercial mitjançant les noves tecnologies”.

Colet afegeix que “projectes com aquest de Calafell no tan sols ajuden a augmentar les vendes del comerç local, sinó que obren nous canals de comercialització”. I diu també: “Fins fa dos o tres anys, el comerç local rarament usava aquestes eines, però el públic cada cop ho demanda més i cal treballar en aquesta línia”.

Nova campanya de bons

D’altra banda, la nova campanya de bons de descompte per a comprar als comerços locals es posarà en marxa quan acabi la dels Black Days. La data concreta s’anunciarà en breu, però ja s’ha avançat que durarà unes dues setmanes abans de les festes de Nadal.