Calafell comença a instal·lar minideixalleries per a petits residus tecnològics i elèctrics

S’hi poden deixar CDs i DVDs, piles, bombetes tradicionals o de baix consum, cartutxos de tinta, espais i mòbils i carregadors

L’Ajuntament de Calafell ha començat a instal·lar pel municipi minideixalleries, que permeten la recollida i reciclatge de petits residus tecnològics i elèctrics. Ja n’hi ha una a la plaça del Manila (al costat de la Confraria de Pescadors) i se n’aniran posant a altres indrets.

Aquestes minideixalleries tenen la forma d’un panell publicitari (i de fet, poden usar-se com a tal) i compten amb diverses bústies independents per a cada residu. S’hi poden deixar CDs i DVDs, piles, bombetes tradicionals o de baix consum, cartutxos de tinta, espais i mòbils i carregadors.

Es tracta de residus que són a la immensa majoria de les llars, sovint oblidats a algun calaix. Tenen la categoria d’especials: és a dir, han de ser tractats perquè contenen materials que no haurien de pasar al medi ambient. Però a més, són altament reciclables. Les minideixalleries faciliten que la ciutadania pugui dipositar correctament aquests residus, sense que facin cap al cubell de les escombraries.