Calafell celebra Sant Jordi amb una desena d’activitats culturals i literàries

Tres presentacions de novetats editorials i actes per a infants i adults a les biblioteques formen el programa

Calafell celebrarà la diada de Sant Jordi amb un programa d’activitats que comença aquest 20 d’abril i continuarà fins al proper dia 30. La major part d’aquests actes són de caire literari, en les més diverses facetes, incloses les presentacions de novetats editorials generals i d’autors locals.

Quines són les novetats editorials que es presentaran

  • “Història de Calafell. L’ADN d’un poble penedesenc al llarg del temps”. De Joan Santacana, Fermí Alari i Josep Pou. Editat per Col·lecció Miscelània de Calafell. Es presentarà el 23 d’abril, a les 19 hores, a la Casa Barral. Hi haurà dues presentacions més: el 24 d’abril, a les 19 hores, a la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell, i el 30 d’abril, també a les 19 hores, a la Biblioteca Casa Nova de Segur.
  • “Tsunami”. D’Albert Pijuan. Editat per Angle Editorial. Es presentarà el 20 d’abril, a les 19 hores, a la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell.
  • “Si el cel es tornés vermell”. De Cori Calero. Editat per Viena Edicions. Es presentarà al 29 d’abril, a les 18:00 hores, a la Biblioteca Casa Nova de Segur. A continuació es presentarà el Projecte Rorqual (l’alimentació de les balenes a la costa catalana, amb el ponent Eduard Degollada, president de l’associació Edmaktub.

Activitats a les biblioteques

De la seva banda, les biblioteques de Calafell han preparat un seguit d’activitats. L’aforament és limitat i necessiten inscripció prèvia (al 687 271 373), i s’hi aplicaran les mesures de seguretat generals davant la pandèmia.

  • Trobada del club de lectura narrativa. 21 d’abril, a les 18 hores, a la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell. Es comentarà “Reflexos en un ull daurat”, de Carson McCullers.
  • Revetlla de Sant Jordi. 22 d’abril, a partir de les 18 hores, a la Biblioteca Ventura Gassol de Calafell. Lliurament de diplomes i obsequis als superlectors 2020. Tot seguit, conta-contes especial nadons: “Aquell qui no corre, neda”, amb Patrícia McGill. Activitat per a infants d’1 a 3 anys.
  • Diada de Sant Jordi. Parada de novetats literàries a les dues biblioteques. I a les 18 hores, taller de manualitats reciclades a la Biblioteca Ventura Gassol. Activitat per a infants de 5 a 8 anys.
  • Taller de manualitats. 24 d’abril, a les 12 hores, a la Biblioteca Casa Nova. “Que et pesco”, amb Carol M. Pacha. Activitat per a infants de 4 a 7 anys.
  • Trobada del club de lectura “Hora violeta”. 28 d’abril, a les 18 hores, a la Biblioteca Ventura Gassol. Es comentarà “La memòria de l’aigua”, de Montse Barderi.
  • “Contes per la pau”. 30 d’abril, a les 18 hores, a la Biblioteca Ventura Gassol. A càrrec de La Porta de Fusta. Activitat a partir de 3 anys.

Concurs de cartes d’amor

Finalment, el mateix dia de Sant Jordi, al migdia, es farà públic el veredicte del 28è concurs de cartes d’amor. Com és costum, es donarà a conèixer a través de l’emissora municipal Calafell.tv – Calafell Ràdio (107.9 FM).