Calaf deroga la taxa per l’aprofitament especial del domini públic local per evitar “conflictivitat judicial”

Vista aèria de Calaf. CEDIDA
L’Ajuntament de Calaf ha derogat la taxa per l’aprofitament especial del domini públic local per tal d’evitar “la conflictivitat judicial”. Ho ha fet en un ple extraordinari, celebrat aquest dilluns. Des del 2013, l’empresa transportista d’energia elèctrica, REDESA, havia impugnat aquesta ordenança i el Tribunal Suprem li havia donat la raó amb diferents sentències. Tot i això, expliquen des del consistori, s’havia mantingut i fins i tot, “per error”, aquest 2020 havia augmentat en un 2%. Amb el vot a favor dels regidors de l’equip de Govern i dels de Gic-VV, el ple va optar per derogar aquesta ordenança i redactar-ne una de nova que “no sigui tan conflictiva jurídicament”.
En el mateix ple es va donar a conèixer que l’Oficina Antifrau ha instat l’Ajuntament de Calaf a iniciar un procediment de revisió d’ofici d’un expedient del 2012 per possibles il·legalitats amb la Llei de contractes del sector públic i la normativa d’Hisendes locals vigent en aquell moment. L’expedient correspon a l’actuació urgent per l’execució puntual d’actuacions a la coberta de la piscina municipal realitzada per la Constructora de Calaf SA.
L’alcalde, Jordi Badia (ERC), va explicar que han seguit el procediment per no incórrer en cap falta. Des de l’oposició, però Joan Caballol (Junts) va lamentar que per tercera vegada l’Oficina Antifrau s’interessi per aquest expedient, quan ja s’havia arxivat en dues ocasions. Caballol va manifestar el seu malestar pel que sembla una “persecució política” contra l’exalcaldessa, Maria Antonia Trullàs (CiU).