Cal Bolet aixeca el teló amb Els Gossos, una comèdia sobre l’univers familiar

El dramaturg argentí Nelson Valente explora un cop més un dels seus temes preferits a Els Gossos, un espectacle produït per la tarragonina Sala Trono

El dramaturg argentí Nelson Valente explora un cop més un dels seus temes preferits a Els Gossos, un espectacle produït per la tarragonina Sala Trono i amb la qual s’aixeca el teló teatral de la temporada d’espectacles professionals de Cal Bolet i l’Auditori. Serà diumenge 21 de febrer, a les 19h, al Teatre Cal Bolet.

La Laura (Sandra Monclús) celebra el 40è aniversari organitzant una trobada familiar amb la parella (Joan Negrié) i els sogres (Mercè Arànega i Albert Pérez). El que s’inicia amb un conversa banal i avorrida sobre els gossos que ha tingut la família, com en molt d’altres àpats, acaba amb una batalla campal on surten les veritats amagades en l’aparent quotidianitat i felicitat de la vida de parella i, per extensió, de la vida familiar.

Una plàcida trobada que es capgira de cop i volta per una anècdota irrellevant que destapa la crua realitat sovint camuflada pel conformisme i les convencions socials.  En paraules de l’autor “una celebració familiar destapa un laberint de secrets enterrats en l’ànima fosca de la quotidianitat” ja que al seu parer “no existeix bogeria més gran que la de viure en la mentida contínua”.