Més de 32.000 persones han passat per Vilafranca del Penedès durant la celebració de la 361a edició de la Fira del Gall, que ha tingut lloc al Parc de Sant Julià i el Pavelló Firal. Aquest esdeveniment tradicional ha tornat a consolidar-se com un referent gastronòmic i cultural a la comarca.
El Mercat d’Aviram, epicentre d’interès
Un any més, el gran atractiu ha estat el Mercat d’Aviram, que ha rebut l’afluència de més de 9.000 visitants. Durant l’esdeveniment s’han sacrificat un total de 176 galls, una xifra que reflecteix la magnitud i tradició d’aquesta fira centenària.
Cultura gastronòmica i vins DO Penedès
Aquesta edició també ha inclòs una mostra dedicada a la cuina d’aviram, amb la participació activa de cinc restauradors locals. Alhora, s’ha ofert una selecció representativa dels vins procedents d’una vintena llarga de cellers adherits a la D.O. Penedès, potenciant així el maridatge entre gastronomia i enologia pròpia del territori.
Activitats per a tots els públics i novetats locals
L’agenda ha estat farcida d’activitats diverses pensades per captar l’atenció tant dels adults com dels més petits. Entre les novetats destaca l’estrena del projecte anomenat La Prèvia als Barris, iniciativa que ha permès estendre l’abast de la fira fins als diferents racons del municipi, apropant-la encara més als veïns vilafranquins.
Concursos infantils i esdeveniments consolidats
D’altra banda, s’han reforçat dues propostes ja habituals: el concurs d’aparadors amb el joc titulat 'On són les crestes?', que ha comptat amb l’entusiasta participació d’un centenar d’infants; així com El Galliner, un vespreig vinculat a la Fira del Gall que ha reunit prop de cinc-cents assistents durant els dies festius.
