El Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, amb el suport dels ajuntaments de Cunit, Calafell, Llorenç del Penedès i la Bisbal del Penedès, i el patrocini d’Arròs Bayo i la DO Penedès, ha presentat a Calafell la tercera edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i Tastets del Baix Penedès.
Les jornades tindrà lloc del 18 de setembre al 12 d’octubre i reunirà 26 restaurants de cinc municipis de la comarca, amb la voluntat d’oferir una experiència culinària que posi en valor els productes de temporada i la cuina de proximitat.
Restaurants participants
- Cunit: Hotel Adia Cunit i L’Arrosseria de Cunit.
- Calafell: La Mar de Fons, Boho Beach, Bar Restaurant Meridiano, Restaurant El Rey Pescador, Restaurant 4R Miramar, Hotel Boutique Akquaaa, Vell Papiol, Masia de la Platja, Masia de la Platja Tapes i La Patrona.
- Segur de Calafell: Petit Bistrô Mary Herrera, La Tabernita d’la Neia, Gastrobar Sal i Pebre, Saborea, Pizzería Oscar, Restaurant Mediterrani, Saborea Mediterrani, SIROKO Port Segur i Puesta de Sol.
- El Vendrell: Restaurant El Campanar, Bar Can 60 (Sant Salvador), Chiringuito La Caña i Casa Pepe (Coma-ruga).
- La Bisbal del Penedès: Restaurant Mas Les Planes i Restaurant Ull de Llebre.
- Llorenç del Penedès: L’Arrosseria de Llorenç.
Els menús que es podran degustar combinen propostes creatives i plats d’arrel tradicional, elaborats amb productes frescos del mar, l’horta i la muntanya. A més, cada proposta gastronòmica es podrà maridar amb vins de la DO Penedès, seleccionats especialment per potenciar-ne el sabor i aportar equilibri a les receptes.
Amb aquesta iniciativa, el Baix Penedès reforça la seva oferta gastronòmica i turística, convidant veïns i visitants a gaudir de la riquesa culinària del territori en un entorn de qualitat i proximitat.
La regidora de Turisme de Cunit, Beatriz Luque, ha destacat que “aquestes jornades són una oportunitat magnífica per posar en valor la nostra gastronomia local i donar suport als restaurants del municipi. Cunit té molt a oferir i participar en aquest certamen ens permet projectar-nos com a destinació turística de qualitat, vinculada al bon menjar, la proximitat del Penedès i l’autenticitat”.