La Xatonada del Vendrell ha celebrat aquest diumenge la 39a edició amb la mirada fixada en el relleu generacional. Amb la voluntat de transmetre el llegat culinari entre els més joves, enguany la Universitat gastronòmica del xató del Vendrell ha impulsat cursos a les escoles del municipi per donar a conèixer com s'elabora d'un dels plats típics de la capital del Baix Penedès. Una proposta que, segons l'organització, ha comportat un increment en els participants de la 38a exhibició de xatonaires infantils. "Si ensenyem als infants, quan siguin adults, aquest plat no es perdrà", ha afirmat Pep Marrasé, president de la universitat gastronòmica del xató del Vendrell. Enguany, es calcula que s'han repartit unes 2.000 racions.
El xató ha tornat a atreure totes les mirades al Vendrell, coincidint amb la 39a edició del concurs de mestres xatonaires i la 38a exhibició de xatonaires infantils. L'organització ha posat el focus precisament en els participants més joves, per garantir el relleu generacional en la transmissió de la recepta original d'aquest plat típic del Baix Penedès. Per aconseguir-ho, enguany s'han impulsat cursos escolars en horari lectiu, incloent-hi la iniciativa dins l'assignatura de Medi amb l'objectiu d'ensenyar com es cuina aquest plat. El president de la universitat gastronòmica del xató del Vendrell, Pep Marrasé, ha valorat positivament la rebuda que ha tingut la iniciativa, que s'ha traduït en un augment de participants de la mostra, fet que els assegura el futur de la recepta.