La 14a edició de “Temps de Vi” torna a omplir Vilanova i la Geltrú de vins, gastronomia i activitats

Una de les activitats més diferenciadores de la fira és el tast en vaixell, on les embarcacions sortiran des del final de la Rambla

04 de juny de 2025 a les 07:48h

Del 12 al 15 de juny, Vilanova i la Geltrú tornarà a convertir-se en la capital del vi amb la celebració de la 14a edició de la fira “Temps de Vi”. Un any més, l’esdeveniment reunirà cellers de tot Catalunya, maridatges gastronomics i la seva activitat estrella: els tastos en vaixell. L’organització espera repetir les bones xifres de l’any passat, amb més de 50.000 visitants, 45.000 tiquets venuts i més de 7.000 copes repartides. "La previsió és repetir les xifres de l’any passat. Estem en unes xifres molt bones", explica Carlos Carbonell, president de l’Associació Temps de Vi.

Una fira consolidada

L’alcalde de Vilanova i la Geltrú ha volgut agrair la tasca de l’organització i ha destacat la importància estratègica de la fira per a la ciutat. "Un agraïment a tot l’equip de Temps de Vi, perquè Vilanova i la Geltrú, un any més, pot gaudir d’una fira plenament consolidada. Això vol dir que té la confiança del sector i també del públic", ha dit. L’alcalde ha remarcat també que esdeveniments com aquest "ens converteixen en el referent gastronòmic del nostre territori i exemplifiquen la necessitat de la col·laboració publicoprivada".

El calendari d’activitats començarà aquesta setmana amb actes previs en diversos espais de la ciutat com botigues especialitzades, restaurants o l’Àtic Secret. "A poc a poc, després de catorze anys, crec que la taca d’oli de Temps de Vi a Vilanova cada cop està més estesa. Això pel futur de la fira és fantàstic", ha assenyalat Carbonell. De cara a l’any vinent, quan se celebrarà el 15è aniversari, l’organització prepara activitats especials per commemorar-ho.

El tast en vaixell, la gran singularitat

Una de les activitats més esperades és el tast en vaixell, una proposta única a Catalunya. “És l’activitat amb la qual ens podem diferenciar de moltes altres fires. No totes tenen mar, i encara menys una fira oberta al mar com la nostra”, afirma Carbonell. Els tastos es fan amb embarcacions que surten des del final de la Rambla, fet que en facilita l’accés i permet tornar fàcilment a l’espai firal.

El pes del territori i els vins catalans

La DO Penedès tornarà a tenir un paper destacat dins la fira, amb una àmplia representació, especialment de la subzona del massís del Garraf. A més, s’hi afegiran cellers convidats i representació d’altres denominacions d’origen com Montsant, Priorat, Cava o Terra Alta. “Nosaltres vam néixer per promocionar el vi del territori. Fa catorze anys era més difícil beure vins catalans a les cartes dels restaurants, però ara això ha canviat molt, i n’estem molt contents”, ha destacat el president de L'Associació "Temps de Vi".

El cartell d’aquest any, una oda a la festa i la multiculturalitat

La imatge de la 14a edició és obra de l’artista John Pace. El seu cartell combina el concepte del mar i les textures del pinzell per esbossar siluetes que evoquen un ambient multicultural, de socialització i festa. Els colors, que representen el sol, el mar, la vinya i el vi, transmeten l’essència d’una fira que ja és sinònim de l’inici de l’estiu a la ciutat.

Tal com s’ha expressat l’alcalde en la presentació oficial, “Temps de Vi” no només projecta la ciutat al mapa gastronòmic, sinó que actua com una fira tractora, amb una petjada econòmica important que repercuteix positivament en sectors com la restauració, el comerç i l’hostaleria locals. “No només es visita Temps de Vi, sinó que també es gaudeix de tota la nostra gastronomia i del teixit comercial de Vilanova”.

Sobre l'autor
Álvaro Ramírez
Álvaro Ramírez
Veure biografia
El més llegit