Xerrada-taller per aprendre a estalviar en els subministraments energètics

Els assistents podran informar-se dels requisits per accedir al Bo Social elèctric, un descompte que s’aplica a la factura de la llum a consumidors vulnerables, i que pot anar del 25% al 80%

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El servei de Medi ambient de l’Ajuntament de Vilafranca organitza una xerrada taller per aprendre com estalviar en els subministraments energètics, que es farà el proper dilluns, 9 d’octubre, a les 19h, a l’Escorxador.

El taller anirà a càrrec de Jesús Moix, de l’Escola d’Energia de la Fundació Naturgy, i es tractaran aspectes pràctics com ara el tipus de contracte energètic i com optimitzar-lo, com i quan cal utilitzar els aparells que necessiten energia per reduir el cost de la factura, o quines actuacions es poden fer a l’habitatge per reduir el consum energètic. Qui vulgui participar al taller també pot portar les darreres factures dels seus subministraments energètics (gas o electricitat), per tal de poder-les analitzar i estudiar-ne el marge de millora.

Els assistents podran informar-se dels requisits per accedir al Bo Social elèctric, un descompte que s’aplica a la factura de la llum a consumidors vulnerables, i que pot anar del 25% al 80%. El passat octubre es va fer un canvi legislatiu que permet que més llars se’n beneficiïn, però s’ha detectat que moltes de les llars que hi poden optar no ho estan sol·licitant. A aquest descompte s’hi poden acollir les llars amb pocs recursos econòmics, les famílies nombroses, unitats familiars amb algun membre de la llar que rebi l’IMV i, en funció dels ingressos, les famílies monoparentals i les persones pensionistes.

Es pot trobar més informació sobre consum energètic a l’espai web Vilafranca Energia, que recull informació rellevant en temes d’estalvi i generació energètica, i on s’informa dels diversos ajuts existents.