fbpx
Dilluns, 26 de febrer de 2024
És notícia

Vilafranca vol reforçar els ponts entre el sistema educatiu i el món empresarial

Avatar photo

La Taula de la Formació Professionalitzadora vol ser un espai de treball de tot el teixit socioeconòmic i formatiu de la comarca de l’Alt Penedès

La setmana passada va tenir lloc una nova jornada de treball de la Taula de la Formació Professionalitzadora que impulsa l’Ajuntament de Vilafranca. La taula vol ser un espai de treball de tot el teixit socioeconòmic i formatiu de la comarca de l’Alt Penedès amb l’objectiu d’arribar a acords que enforteixin i ampliïn els ensenyaments de caire professional.

Des de la constitució de la Taula professionalitzadora el novembre de 2020, s’han dut a terme diverses reunions, en les quals s’ha identificat i debatut sectorialment quins són els principals reptes que té la formació professional i l’orientació academicoprofessional a la comarca.

Com a resultat d’aquestes reunions s’han seleccionat un conjunt de aspectes clau al voltant de la formació professional a la comarca, que es van analitzar en aquesta reunió, en què van participar 31 membres de la taula en representació de diferents sectors (educatiu, empresarial, sindicats, entitats del tercer sector, administracions i centres educatius).

La reunió va finalitzar amb la identificació i la validació dels tres temes clau que es preveu tractar en les properes reunions de la Taula de la FP. Els temes que van comptar amb un major consens van ser el fet de reforçar els ponts entre el sistema educatiu i el món empresarial i potenciar el treball en xarxa, ja que conèixer el teixit empresarial del territori és bàsic pels centres educatius, pels joves i els serveis d’orientació. A continuació també es van prioritzar els reptes vinculats amb l’orientació, la transformació digital i la innovació i els que tenen a veure amb l’optimització dels recursos i la planificació i concertació territorial amb l’objectiu de dissenyar una oferta que s’ajusti a les demandes d’inserció de les empreses del territori  i que ajudi a combatre la fuita de talent.

Amb la priorització d’aquests tres temes clau, en la propera sessió de la taula es preveu fixar els objectius i les estratègies a treballar per part dels agents que hi participen per donar-hi resposta i avançar cap a la millora del sistema de formació professionalitzadora a la comarca de l’Alt Penedès.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Roses tornarà a tenir un Punt Lila al seu Carnaval

Notícia següent

El president delegat de XALOC, Jordi Camps, visita la nova oficina de l’organisme tributari a Banyoles

Notícies relacionades