Vilafranca programa una desena d’actes per celebrar la Setmana de la Gent Gran

Avatar photo

L’edició d’enguany de la Setmana de la Gent Gran s’iniciarà amb l’acte solemne del pregó que tindrà lloc el dilluns dia 29 de maig, a les 19h, al Saló de sessions de la Casa de la Vila.

El regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, acompanyat de la directora dels Serveis Socials, Montserrat Domènech, i del tècnic d’acció comunitària, Francesc Sáez, ha presentat aquest migdia el programa d’actes de la 19a Setmana de la Gent Gran de Vilafranca que tindrà lloc entre dilluns dia 29 de maig i diumenge dia 4 de juny.

Ramon Zaballa ha recordat que el 2019 va ser la darrera Setmana de la Gent Gran que es va celebrar amb normalitat i ha celebrat la recuperació del gran berenar al pavelló firal, acompanyat de l’homenatge a les parelles que celebren els cinquanta anys de casats “una festa qua acostuma a congregar entre 600 i 700 persones”, així com l’arrossada intergeneracional que també tindrà lloc a la Zona Esportiva.

Segons Zaballa, la Setmana de la Gent Gran és la cloenda d’un curs en què els Casals de Gent Gran han posat en marxa una àmplia oferta formativa, cultural, de creixement personal, amb activitats socials i lúdiques i que ha comptat amb una gran participació, amb activitats musicals, de cant coral, de ball, d’educació física, sortides culturals, cursos d’alfabetització digital, cursos de llengua, xerrades i conferències sobre salut, etc. que han estat complementades amb tallers de la memòria, tallers de salut i activitats pròpies dels projectes contra la solitud no volguda o el de les persones vulnerables. “És de justícia fer una cloenda del curs com cal, amb una gran festa com és la Setmana de la Gent Gran”, ha afirmat.

El programa

L’edició d’enguany de la Setmana de la Gent Gran s’iniciarà amb l’acte solemne del pregó que tindrà lloc el dilluns dia 29 de maig, a les 19h, al Saló de sessions de la Casa de la Vila.

Dimarts dia 30, a les 18h, hi haurà una audició i ballada de sardanes amb la cobla Catània a la rambla de Sant Francesc.

El darrer dia de maig acabarà amb un gran Concert Coral, a les 19h, al Casal-Societat La Principal de Vilafranca amb la participació de les corals del Casal de la Gent gran del Tívoli, de la Coral de la Girada i de la Societat Coral El Penedès-el “Coro”.

Al parc Tívoli, a les 18h del dia 1 de juny, s’oferirà una exhibició de balls en línia a càrrec dels grups de ball dels casals municipals del Tívoli i de l’Espirall

Divendres 2 de juny, a les 18.30h, el grup de Teatre Gran de Vilafranca representarà a Cal Bolet l’obra “La matança del porc”.

Dissabte 3 de juny, a les 17h, tindrà lloc la Festa de la Gent Gran i l’homenatge a les parelles que celebren les seves Noces d’Or. Aquesta festa està adreçada a les persones majors de 75 anys i es farà al Pavelló Firal. Per arribar-hi, aquest dia hi haurà un servei de bus llançadora gratuït des de la plaça del Penedès a partir de les 16h.

Per finalitzar la setmana, diumenge dia 4 de juny, al mateix Pavelló Firal, a partir de les 11h, joves i gran, avis i nets i netes podran degustar una magnífica arrosada intergeneracional i participar conjuntament de les activitats programades.

Venda d’entrades

Una gran part dels actes són totalment gratuïts. La venda d’entrades per la Festa de la Gent Gran (3€), pel Teatre Gran (5€) i per l’Arrossada (3€) es farà del 8 al 19 de maig, a les dependències de la Regidoria de Drets Socials situades al carrer Vidal, núm. 3, de les 10 a les 14h.

Per finalitzar, el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, ha subratllat que “les persones grans són els savis de la nostra tribu i cal que l’Ajuntament, en nom de  tota la societat, faci aquest reconeixement al paper essencial que han tingut en la nostra història recent. Som el que som gràcies a aquestes persones que al llarg de la seva vida, amb la seva expertesa professional i experiència vital, ens han donat i ens continuen donant el millor d’elles mateixes”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eighteen + 17 =

Notícia anterior

Sant Cugat destinarà 212.000€ per minimitzar l’impacte de la despesa elèctrica

Notícia següent

Inscripcions completes pel ‘Poeta de guàrdia’ de Lloret

Notícies relacionades