Vilafranca del Penedès veurà els primers castells des de l’inici de la pandèmia

Aquest dissabte els Castellers de Vilafranca alçaran construccions de fins a set pisos

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Els Castellers de Vilafranca, de Vilafranca del Penedès, alçaran aquest dissabte a les 19.30 hores els primers castells des de l’inici de la pandèmia.

L’anunci arriba després que el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) va aprovar dimarts el pla presentat per la Conselleria de Cultura que permet tornar a l’activitat amb fins a 160 castellers, que hauran de dur mascareta en tot moment i fer ús de gel hidroalcohòlic a mans i peus.

La primera actuació castellera després de l’inici de la pandèmia, a càrrec dels de Vilafranca, serà aquest dissabte davant del claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès amb motiu de la Nit dels Xarel·los, on es faran castells de fins a set pisos.

Malgrat que l’anunci dels Castellers de Vilafranca ha arribat 48 hores escasses abans de l’actuació, “seran un grup de gent més que suficient per actuar amb seguretat”, ha explicat la responsable de comunicació de l’entitat, Laia Colomé, que ha aclarit que ja comptaven amb fer un pilar simbòlic la Nit dels Xarel·los d’enguany abans que donessin llum verda al protocol.

Fins ara, l’agrupació ha pogut fer assaigs de manera intermitent i en grups reduïts en funció de l’evolució de la pandèmia: “La canalla –formada pels més joves del grup– ha pogut treballar bastant durant aquesta aturada de gairebé dos anys”, ha detallat Colomé, per la qual cosa els és viable convocar una actuació com la d’aquest dissabte.

TAMBÉ A TARRAGONA

Una altra gran cita per a la represa de l’activitat castellera serà dijous vinent 23 de setembre, en la Festa Major de Santa Tecla de Tarragona, on les quatre agrupacions de la ciutat –Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, Xiquets de Tarragona, Castellers de Sant Pere i Sant Pau i Xiquets del Serrallo– faran les seves primeres construccions després de gairebé dos anys: serà un castell i un pilar per colla.

El protocol estableix que les construccions han de tenir una durada màxima de 15 minuts a fi de limitar els moments de contacte estret i cada casteller haurà d’acreditar ser soci d’una colla, a més de la pauta completa de vacunació o una PCR negativa en les últimes 48 hores; els menors de 12 anys s’hauran de fer un test d’antígens.

Tampoc no es permet la interacció entre membres de diferents agrupacions ni amb el públic, que es trobarà en un espai separat, perimetrat i en obligat compliment de les mesures sanitàries vigents.

SATISFACCIÓ A MITGES

Dimecres passat la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), que conjumina 103 colles, ha demanat “flexibilitzar” el límit de 160 persones per castell, després d’una trobada amb representants de totes les agrupacions a Valls (Tarragona).

“En pro de la pròpia essència de l’activitat castellera es considera perjudicial”, van explicar els responsables de la CCCC sobre la restricció, abans d’aclarir que tenen l’objectiu màxim de la participació il·limitada.