Vilafranca del Penedès proposa reconvertir locals buits en pisos

Imatge de l'Ajuntament de Vilafranca. ACN

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès proposa reconvertir locals comercials buits en pisos com a fórmula per ampliar el parc d’habitatge assequible del municipi. El consistori és partidari de fomentar un canvi d’usos d’aquests espais, sempre i quan siguin locals fora dels eixos comercials. La mesura podria afectar uns 500 locals i el govern valora incloure-ho en una modificació del pla general.

L’executiu local ho ha anunciat aquesta setmana dins un conjunt d’iniciatives amb què vol reforçar l’oferta d’habitatge assequible. En aquesta línia, l’Ajuntament bonificarà el 50% de l’IBI dels pisos buits que es destinin a la borsa de lloguer social municipal, on ara es gestionen 80 immobles.

D’altra banda, el consistori ha anunciat un projecte per rehabilitar l’edifici d’urgències de l’antic hospital per crear-hi 12 pisos per a gent jove. El pressupost del projecte és de 950.000 euros, 400.000 dels quals són subvencionats per la Diputació de Barcelona. La intenció és començar les obres durant el 2021.