Diumenge, 18 de maig de 2025
És notícia

Els millors vins del Penedès del 2025 ja tenen nom

Avatar photo
L’Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir la gala d’entrega de premis del 59è Concurs Tastavins DO Penedès

L’Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir ahir la gala d’entrega de premis del 59è Concurs Tastavins DO Penedès, un dels certàmens vinícoles més prestigiosos del territori. Organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la DO Penedès i la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el concurs ha reconegut enguany la qualitat de 18 cellers repartits entre les set categories a competició.

En aquesta edició del 2025, les medalles d’or han tingut una distribució molt equilibrada, amb un celler diferent guardonat en cadascuna de les categories:

  • Varias

  • Cellers Maset
  • Ros Marina Viticultors
  • Can Lleó de Vilanoveta
  • Joan Segura Pujadas
  • Celler Montpicolis
  • Domenio

L’acte va ser conduït per la periodista Maria Xinxó, i va comptar amb una destacada representació institucional i del sector vinícola.

Declaracions institucionals

La cerimònia es va iniciar amb la benvinguda del president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, que va voler reconèixer “l’esforç de viticultors i elaboradors del Penedès per oferir vins i escumosos de qualitat, especialment en els darrers anys on les conseqüències del canvi climàtic, especialment la sequera, no han posat les coses fàcils”. Margalef també va recordar la trajectòria de l’Acadèmia, que enguany celebra el seu 60è aniversari.

També van ser-hi presents personalitats com el president de la DO Penedès, Joan Huguet; el director general de l’INCAVI, Joan Gené; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch; i el del Garraf, Luis Miguel García. El tancament institucional de la gala va anar a càrrec de l’alcalde de Vilafranca del Penedès, FranCisco Romero, que va defensar el valor patrimonial del sector: “El patrimoni vitivinícola del Penedès i de Vilafranca és un actiu essencial, i des de les institucions es continuarà treballant per potenciar el sector vitivinícola del territori”.

Un tast rigorós al VINSEUM

El tast a cegues per escollir els guanyadors va tenir lloc el passat 5 de maig a les noves instal·lacions del VINSEUM. Hi van participar únicament professionals del sector, entre els quals hi havia enòlegs, sommeliers, periodistes especialitzats i representants de botigues i distribuïdores.

Promoció dels vins guardonats

Els vins premiats amb medalla d’or i resta de vins guardonats al 59è Concurs Tastavins DO Penedès es promocionaran al llarg dels propers mesos mitjançant tastos i activitats a l’Espai Penedès de Barcelona, així com en esdeveniments organitzats per la DO Penedès i a través d’una campanya específica de comunicació i xarxes socials.

Amb més de mig segle d’història, el Concurs Tastavins es consolida un any més com a referent per valorar la qualitat i la diversitat dels vins elaborats al cor del Penedès.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’instal·larà una pantalla gegant al parc de les Glòries per a la final de la Champions femenina

Notícia següent

La CEA no veu aplicable una possible reducció de la jornada laboral

Notícies relacionades