Es presenta la Càpsula del Temps de la Festa Major per a nens i nenes

Aquesta iniciativa és un projecte de la Fundació Privada Futura Penedès que compta amb el suport dels Administradors/es de la Festa Major

Aquest dimecres 12 d’agost els Administradors i administradores de la Festa Major i la Fundació Privada Futura Penedès han presentat la Càpsula del Temps de la Festa Major, una activitat dirigida al públic infantil comprès entre els 6 i els 12 anys.

Aquesta iniciativa és un projecte de la Fundació Privada Futura Penedès que compta amb el suport dels Administradors/es de la Festa Major. Va dirigida especialment als infants de la vila que enguany no han pogut gaudir de la Festa Major ni participar en la Festa Major dels Petits. La càpsula del temps convida a fer una reflexió sobre els seus sentiments envers a la més típica, suspesa aquest 2020 com a conseqüència de la pandèmia del COVID-19.

Els infants que ho desitgin podran recollir un dossier a l’Escorxador que hauran d’omplir amb cartes, textos i dibuixos. El contingut del dossier està dividit en els apartats següents: presentació personal, com em sento per no poder gaudir de la Festa Major, com puc participar amb la meva comunitat davant el fet que no puguem gaudir aquest any de la Festa Major, una carta a mi mateix, una carta als administradors de la Festa Major 2020 i una carta als administradors de la Festa Major de 2040.

La voluntat és que aquesta càpsula del temps, que inclourà fins a 250 dossiers, es tanqui el 3 d’octubre de 2020 i s’obri l’1 de setembre de 2040.

Els infants podran recollir el dossier de la càpsula del temps des de dilluns 17 d’agost fins divendres 28 a l’Escorxador, en horari de matí des de les 9 hores del matí a les 14 hores del migdia. En el moment de la recollida els nens i nenes participants s’hauran de registrar per a poder ser convidats en l’obertura de la càpsula d’aquí vint anys.

Els participants tindran fins a mitjans de setembre per omplir el dossier amb els seus textos i dibuixos i hauran de ser lliurats a l’Escorxador durant la setmana compresa entre el 14 i el 18 de setembre.

Un cop recollits els dossiers, seran dipositats a la càpsula del temps que serà ubicada al patí interior de la FECA, una de les empreses patrocinadores de la iniciativa. El proper 3 d’octubre se celebrarà la cerimònia de segellat.

Què és una càpsula del temps?

La càpsula del temps és un recipient hermètic construït amb la finalitat de guardar missatges i objectes destinats a les generacions futures. Tot i que la denominació data de 1937, el concepte és molt més antic i data de l’`dpoca dels primers assentaments humans a la Mesopotàmia. Actualment s’estima que hi ha entre deu mil i quinze mil càpsules a tot el món.