Vilafranca tindrà uns casals d’estiu més inclusius i accessibles

Ahir mateix es va obrir una convocatòria pública adreçada a les famílies que inscriguin els seus fills i filles en aquells casals d’estiu organitzats en conveni amb l’Ajuntament

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, acompanyada de la cap del servei d’Educació, Dolors Peñafiel, va oferir ahir a la tarda una roda de premsa per explicar que l’Ajuntament de Vilafranca amplia enguany els ajuts adreçats a famílies per tal que els casals d’estiu que organitzen les AFAs als centres escolars siguin més inclusius i accessibles. Ahir mateix es va obrir una convocatòria pública adreçada a les famílies que inscriguin els seus fills i filles en aquells casals d’estiu organitzats en conveni amb l’Ajuntament.

La regidora explicava que amb aquesta convocatòria, “fem un salt qualitatiu respecte als darrers anys en què s’ha donat suport als casals d’estiu de les Associacions de Famílies d’Alumnat (AFAs) de les escoles mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració”. En aquests convenis l’Ajuntament es comprometia, en primer lloc, a fer una aportació econòmica per garantir la inclusió a través de la contractació de vetlladors/es per atendre l’alumnat amb necessitats educatives especials; en segon lloc, garantia l’accessibilitat establint un sistema de beques per als infants que es trobaven en situació de major vulnerabilitat; i, per últim, es feia càrrec de les despeses de subministrament i neteja dels edificis escolars durant el període el qual té lloc els casals d’estiu.

Per la seva banda, les AFAs es comprometien a reduir el cost de l’activitat i no passar del topall de quota acordat, amb la voluntat d’eliminar les barreres econòmiques que podrien impedir accedir als casals, a més d’actuar com a entitats col·laboradores i responsabilitzar-se de la gestió del servei.

Fruit d’aquesta col·laboració entre l’Ajuntament i les AFAs, l’estiu passat més de 600 infants de 4 a 16 anys van poder gaudir de casals d’estiu organitzats en centres eductius de Vilafranca. D’aquests, un 14% van poder accedir-hi a través d’una beca.