Dimecres, 17 de juliol de 2024
És notícia

El Vendrell visibilitza, celebra, reivindica i naturalitza la realitat LGBTIQ+

Avatar photo
El Vendrell vol ser així, un municipi on tothom pugui viure amb dignitat i orgull.

Aquest any l’Ajuntament del Vendrell porta els actes de l’Orgull a peu de carrer i compta amb la complicitat del col·lectiu: diverses persones que han aportat el seu punt de vista i les seves vivències per tal que aquesta jornada tingui una mirada més diversa, oberta i tolerant.

Des de la Regidoria de Feminismes i Drets LGBTIQ+ s’han organitzat accions que comencen el dia 26 de juny i que es prolongaran al llarg del mes de juliol amb una exposició, a partir del dia 3, de l’artista Joaquim Sicart a la sala d’exposicions del Portal del Pardo. Sicart és també l’encarregat de la nova imatge d’El Vendrell amb Orgull.

El dimecres 26 de juny, a les 19 h, la placeta del carrer Major es convertirà en EL SAFAREIG, un espai de diàleg en un entorn respectuós on es tractaran temes que interessen a tothom amb perspectiva LGBTIQ+. Fèlix Pérez conversarà amb altres convidats sobre temes populars i essencials del dia a dia. A l’acte també hi assistirà el responsable del SAI (Servei d’Atenció Integral LGBTI+) territorial del Penedès, Gorka López Cano. De forma simultània, a la mateixa placeta, la Biblioteca pública Terra Baixa també instal·larà una paradeta de llibres de temàtica LGBTIQ+.

El dia 28 de juny se celebra el dia de la llibertat de les persones LGBTIQ+ i el Vendrell se suma a aquest dia amb un seguit d’actes que contribueixen a donar visibilitat al col·lectiu. A partir de les 9 del matí, al parc Teresina Martorell, l’artista visual Atena farà un mural com a testimoni de la realitat social de les diverses expressions, identitats de gènere i orientacions sexuals.

Al llarg del matí, la Zafiro, la Drag-queen, es passejarà pels carrers del centre del Vendrell i interactuarà amb la ciutadania. Aquesta acció més festiva desencadenarà la lectura de la declaració institucional, que es farà en dos punts cèntrics del municipi: la primera, a les 11.30h al carrer dels Cafès i la segona, a les 12.30h, a la plaça de Francesc Macià. A les 6 de la tarda, a la plaça Nova, la Zafiro protagonitzarà l’espectacle LA RULETA LGBTIQ+. És un espectacle que aborda la teoria de gènere d’una manera informal i divertida, amb respecte i rigor, i comptant amb la participació del públic. Finalitzarà l’espectacle la DJ ENKA.

El pròxim dia 3 de juliol, a la Sala Portal del Pardo, s’inaugurarà l’exposició “Després de ser” de l’artista Joaquim Sicart.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fourteen − 13 =

Notícia anterior

L’EMT inicia un estudi per a la millora de les línies de transport a Tarragona

Notícia següent

Roses comptarà amb 8 punts de càrrega de vehicles elèctrics en tot el municipi

Notícies relacionades