Diumenge, 23 de juny de 2024
És notícia

El subdelegat del Govern visita Calafell pels treballs de regeneració de la platja

Avatar photo
Les tasques de trasllat de sorra han començat al Baix Penedès i es preveu que acabin a tota la costa tarragonina abans de Sant Joan

El Subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà ha visitat avui la platja de Calafell, on es porten a terme tasques de regeneració de sorra, acompanyat de l’alcalde del municipi Ramon Ferré i el cap del servei provincial de Costes del Ministeri de Transició Ecològica, Antoni Espanya, més els tècnics.

El Govern d’Espanya va acordar la setmana passada la declaració d’emergència per portar a terme les obres per a la reparació dels danys causats pel temporal Nelson a finals del mes de març del 2024 a les costes de les províncies de Barcelona, Tarragona i Girona, a més de les de Màlaga i Almeria. L’import global és de 4.780.000 euros, dels quals a Catalunya li corresponen 3.360.000 euros i a la província de Tarragona 1.160.000 euros.

Els treballs a la nostra província es porten a terme amb dos equips que van començar a actuar aquest dilluns 20 de maig pel Baix Penedès i han seguit per Salou. Després continuaran per la resta de la província. L’objectiu és que estigui tot enllestit abans de Sant Joan.

El 2 d’abril, el delegat del Govern, Carlos Prieto, després de reunir-se amb els subdelegats de les províncies afectades, es va posar en contacte amb la Direcció General de la Costa i el Mar del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic per informar de la situació i que el Ministeri avalués una declaració d’emergència a partir d’una resolució de la Secretaria d’Estat del Ministeri per agilitzar les obres de reparació del litoral afectat.

La Secretaria d’Estat va emetre una resolució que recull l’“especial intensitat de la borrasca Nelson, esdevinguda a finals del mes de març del 2024, que ha provocat diversos danys a la costa en general i, en concret, a diversos punts del domini públic marítim terrestre pel qual cal intervenir sense demora” a les costes de les províncies esmentades.

Els danys són molt similars en tots els casos: pèrdua de sorra a les platges, desperfectes en mobiliari i instal·lacions urbanes i, en algunes ocasions, l’aparició de restes antròpiques, fins a aquesta data tapades per la sorra. La recuperació natural de la sorra en aquestes platges pot trigar massa temps o fins i tot no produir-se, de manera que deixarien de complir la seva funció de defensa de la costa, d’hàbitat per a flora i fauna, o de lloc d’esbarjo i ús públic.

Per tant, calia intervenir sense demora per prevenir danys addicionals a la costa si es presentés un altre temporal a curt termini, que, encara que fos d’intensitat ordinària, provocaria danys significatius en no comptar amb la protecció natural que proveeix una platja ben configurada. El pressupost per a les actuacions d’emergència a Tarragona s’estima en 1.160.000,00 euros, distribuïts als termes municipals de Cunit, Calafell, Vendrell, Creixell, Tarragona, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp, Vandellòs i l’L’Hospitalet de l’Infant, l’Ametlla de Mar, la Ràpita.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Andbank se suma al segell Llum Verda de FEDA

Notícia següent

Salvador Illa posa Catalunya com a “dic de contenció” contra l’extrema dreta el 9-J

Notícies relacionades