S’obren inscripcions per participar en els Cursos d’Autoprotecció i Suport Vital Bàsic a Vilafranca

Icona de desfibriladors. Imatge cedida per l'Ajuntament de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza dos cursos  d’Autoprotecció, Suport Vital Bàsic i DEA el proper dia 30 de juny per al qual ja estan obertes les inscripcions.

Aquesta formació, que és gratuïta, està a adreçada a la ciutadania en general i en concret, a col·lectius que treballin amb poblacions més vulnerables o amb un major risc (monitors/es, entrenadors/es, docents, etc.).

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort a Catalunya i, entre elles, destaca la mort sobtada cardíaca. Les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca depenen de tres factors clau: el reconeixement precoç de l’aturada i l’activació del sistema d’emergències, l’inici precoç de les maniobres de reanimació cardiopulmonar i una desfibril·lació precoç. Així doncs, és molt important que la ciutadania en general anem adquirint coneixements que ens permetin actuar correctament en possibles casos d’urgència i fins i tot, sapiguem utilitzar un desfibril·lador per si es dona el cas que en tenim un a mà.

El cursos aniran a càrrec d’especialistes de l’empresa SIS Prevenció, i es faran a l’Escorxador de Vilafranca dimecres 30 de juny, un en horari de matí de 10 a 14h, i l’altre en horari de tarda, de 16 a 20h.

Tothom que hi estigui interessat s’haurà d’inscriure en aquest enllaç http://bit.ly/tramitsuportvital2021.