Sant Sadurní d’Anoia estrena la campanya “Suma’t al civisme”

La iniciativa vol millorar la convivència dels animals amb les persones en entorn urbà, protegir els animals, disminuir l’abandonament i tenir-ne un control més eficient

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

«Sumat’ al civisme» #jonoembrutosantsadurni és una campanya promocionada per l’Ajuntament de Sant Sadurní per mitjà dels serveis de Medi ambient i Salut pública amb l’objectiu de millorar la convivència dels animals amb les persones en entorn urbà, protegir els animals, disminuir l’abandonament i tenir-ne un control més eficient en col·laboració amb les persones propietàries. Està centrada bàsicament en els gossos.

Les persones propietàries rebran una carta a casa sobre la campanya on s’informa que s’ofereix gratuïtament una ampolla per diluir amb aigua els orins que fan els gossos com a mesura eficaç per evitar les molèsties que originen a façanes, mobiliari urbà, etc.

Fins al dimarts 31 de maig (o fins finalitzar les existències) es podrà recollir l’ampolla de manera totalment gratuïta, un cop rebuda la carta i presentant les cartilles sanitàries dels gossos inscrits al cens municipal, els matins de 9 a 14h al Servei de Salut al carrer St. Pere 36 o si es censa per primer cop el gos, a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament.

A la vegada, s’aprofitarà la tramesa de la carta per fer una actualització del cens, per aquest motiu es demana a la ciutadania que, en cas que tinguin gossos i no rebin cap carta en el termini d’unes tres setmanes, o bé rebin una carta amb dades incorrectes, s’adrecin a l’Ajuntament per donar d’alta correctament els seus animals. Ho poden fer de forma presencial a l’OAC o bé digitalment a través del catàleg de tràmits del web municipal. Igualment, les persones que hagin censat un animal en el darrer mes, si no reben la carta, poden adreçar-se al Servei de Salut i un cop es comprovi que estan inscrits correctament, també se’ls lliurarà l’ampolla.

Actualment, hi ha quasi 1.200 gossos censats a Sant Sadurní i molt aviat es modificarà l’ordenança d’animals incorporant l’obligatorietat dels propietaris de gossos de diluir amb aigua els orins dels seus animals, no fer-ho o no recollir-ne els excrements podrà comportar sancions de fins a 401€.