Sant Sadurní d’Anoia es prepara per a les Fires i Festes 2022

Arriben enguany acompanyades de quatre exposicions que s’inauguraran el 5 de setembre i que es podran visitar en diferents instal·lacions municipals i horaris

Després de dues edicions molt marcades per la pandèmia, les Fires i Festes 2022 escalfen motors per a l’edició de la tornada a la normalitat.

Venda d’entrades pels actes de Fires i Festes

 Així, a partir de dimarts, 23 d’agost, a les 11 hores,  s’inicia la venda d’entrades pels actes de Fires i Festes 2022, que enguany seran tres:

– 7 de setembre: La Casa Azul (15€)
– 9 de setembre: Els Pets (10€)
– 9 de setembre: La Principal de la Bisbal (5€)

La reserva i compra es farà de manera telemàtica, des del web https://entradas.codetickets.com/entradas/aj-sant-sadurni-anoia.

Al web també podeu consultar la programació i altra informació d’interès de l’edició de les Fires i Festes 2022 de Sant Sadurní, que se celebraran del 3 a l’11 de setembre.

Exposicions de Fires i Festes 2022

Les Fires i Festes 2022 arriben enguany acompanyades de quatre exposicions que s’inauguraran el 5 de setembre, a les 20 hores, i que es podran visitar en diferents instal·lacions municipals i horaris.

L’exposició d’escultura de Lluís Ribalta Coma-Cros: “Evolució correlativa: líquens, amoebes i neofòssils”, s’instal·larà a la Capella de l’Índex, on hi serà fins al 2 d’octubre.

A la biblioteca hi conviuran dues exposicions més. La de poesia i fotografia de Karla Martí: “Solitud Lletrada”, que estarà ubicada al Claustre, i la de fotografies, llibres i objectes de les Olimpíades de Barcelona 92: “Sant Sadurní d’Anoia 2022: Subseu Olímpica, 30 anys!”, a les vitrines d’art. Ambdues es podran visitar fins al 30 de setembre i la segona, organitzada per la Regidoria de Cultura i el PSC, també es podrà visitar a la seu del partit del 6 al 9 de setembre.

I la darrera exposició, que commemora el 20è aniversari de l’Associació de Dones de Sant Sadurní, amb un recull de fotografies i records de l’entitat, estarà instal·lada al Casal d’Entitats del 5 al 18 de setembre.

Podeu consultar els Horaris de les Exposicions

L’exjutge de pau, Josep Parera, pregoner de Fires

Josep Parera Jordan, que durant trenta-dos anys ha servit a la comunitat sadurninenca com a jutge de pau, serà l’encarregat de pronunciar el pregó de Fires i Festes de Sant Sadurní d’Anoia d’enguany el dimarts, 6 de setembre, a les 20 hores, a la plaça de l’Ajuntament.

Parera, que fa uns mesos va rebre un homenatge per part de l’Ajuntament, després que el 2021 posés punt i final a la seva trajectòria com a jutge de pau, es defineix com “una bona persona i completament neutral” en la seva tasca, tal com va explicar fa uns mesos en una entrevista a Ràdio Sant Sadurní.

Després de dos anys de pandèmia en què s’havia dut a terme a l’escenari principal ubicat al costat del CAP, es recupera així la ubicació tradicional, a la plaça de l’Ajuntament.

Després del pregó i, tal com s’havia començat a fer l’any 2018, es clourà l’acte amb actuacions de Cultura Popular, donant així el tret de sortida a les Fires i Festes 2022.

Podeu recuperar l’entrevista que vam fer al pregoner a Ràdio Sant Sadurní o a la pàgina 24 del Casa de la Vila d’aquest mes de juliol.

 

Programació

Dissabte 3 de setembre

De 10 a 13 h WaterSlide, el súper tobogan aquàtic urbà. Cal portar banyador, llença’t amb flotador o sense (apte per totes les edats). Al carrer Diputació

Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera

De 10 a 13 h Kids & Us Facepainting. Al Carrer Diputació

Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera i Kids&Us

De 10 a 20 h Viu la Festa i Dona Sang. Dona el millor de tu! Lloc: al Celler de la Fassina de Can Guineu

Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera

De 12 a 13.30 h Concert: Reggae per Xics – The Penguins. A l’aparcament del Centre

Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera

A continuació Tamborinada dels Timbalers infantils de la Fil·loxera

Recorregut: Plaça de l’Església, Mossèn Fontanilles, Església, Hospital, Plaça de l’Ajuntament, Dr. Escayola i Raval. Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera

17.30 h Espectacle La Gran Família. Al Carrer Raval

Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera

18.30 h Plantada d’elements

Lloc: Carrer Raval

Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera

18:30 h Kids&Us més dolç: Xocolatada popular. Al Carrer Raval

Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera i Kids&Us

20 h Trobada de bèsties i festes populars de Catalunya «La trentada dels més petits». Al Carrer Raval. Recorregut: Raval, Dr. Escayola, Plaça de l’Ajuntament, Hospital, Església, Mossèn Fontanilles per finalitzar a la Plaça de l’Església.

Organització: Associació Festa de la Fil·loxera.

A partir de les 21 h Sopar de la Gàrgola a l’Espai Fil·loxera

Fira gastronòmica amb una oferta diversa. A l’aparcament del Centre

Organització: Associació Festa de la Fil·loxera.

23 h Concert amb The Aguateques. A l’aparcament del Centre

Diumenge 4 de setembre

18 h Fires per als avis. Al pati de la Casa dels Avis

Hi col·labora: Associació de Geganters i de Balls Populars de Sant Sadurní, Diables Se m’n Refum, Associació Festa de la Fil·loxera i Timbalers Tabalots.

19 h Foto de Família 30è Aniversari de la Festa de la Fil·loxera Infantil. Podran participar a la fotografia tots els menors de 14 anys que vinguin vestits de groc. A la Plaça de l’Església Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera

 Dilluns 5 de setembre

20 h Inauguració de les Exposicions de Fires i Festes. A la Capella de l’Índex

Dimarts 6 de setembre

17h XXIV Trobada de puntaires. Al c/ Hospital. Organitzen: regidoria de Cultura i Associació de Puntaires de Sant Sadurní

18.30 h Ballada de sardanes. A la Plaça de l’Ajuntament. Organitzen: regidoria de Cultura i Foment Sardanista Sant Sadurní

20 h Pregó de Fires. A la Plaça de l’Ajuntament. A continuació, cloenda del pregó amb actuacions de Cultura Popular. A la Plaça de l’Ajuntament. Organitzen: regidoria de Cultura i Associacions de Cultura Popular de la Vila.

22 h Korrebars. Final del recorregut a  l’esplanada del CAP. Organitzen: regidoria de Cultura i Timbalers Tabalots

01 a 04 h Festa final del Korrebars amb grup de Versions Banda Neon i DJ Laura Glen. A l’esplanada del CAP

Organitza: Regidoria de Cultura

Dimecres 7 de setembre

17 h Taller infantil de terrisseria per infants de 3 a 12 anys amb Casa Valldeperas. Al carrer Raval. Taquilla inversa, les aportacions es donaran a l’Associació Catalana d’Afectats d’ELA

19 h Ballada de Sardanes. A la Plaça de l’Ajuntament. Organitzen: Regidoria de Cultura i Foment Sardanista Sant Sadurní

19.30 h AMBAUKA: Concert familiar “DE CAP PER AVALL”. A l’esplanada del CAP

22.30 h Castell de Focs de Fires i Festes. Al parc Lluís Companys

A continuació Escampada de Fil.loxeretes. Lloc de concentració: carrer Castelló, entre els carrers Mallorca i Montserrat. Novetat: enguany els Ceps s’afegeixen a l’escampada de Fil·loxeretes.

Recorregut 1: Castelló, Mallorca, Barcelona, Rambla de la Generalitat, Anselm Clavé, Raval, Josep Rovira, Sant Antoni, per finalitzar a l’Era d’en Guineu.

Recorregut 2: Castelló, Montserrat, Doctor Escayola, Hospital, Francesc Moragues, per finalitzar a l’Era d’en Guineu.

Organitzen: Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia

Hi col·labora: Associació Festa de la Fil·loxera

00.30 h Concert de La Casa Azul. A l’esplanada del CAP. Preu: 15 €. Les entrades es podran adquirir al web de l’ajuntament.

01.30 h a 06 h Empalmada amb Mitjanit i Dj Enka. Al Parc Lluís Companys (zona pistes). Hi haurà servei d’informació del Punt Mòbil de Salut i Punt Lila itinerant.

 Dijous 8 de setembre

6.30 h Matinades amb la Xaranga Desmadrats

Recorregut: parc Lluís Companys (zona pistes), Alacant, Barcelona, Mestre Antoni Torelló, Aragó, Montserrat, Sant Antoni, Campanar, plaça de l’Església, Mossèn Fontanilles, Església, Hospital i per finalitzar a la Plaça de l’Ajuntament.

Organitzen: regidoria de Cultura i Comissió de Festes

*Els veïns dels carrers del recorregut recordeu que podeu llançar aigua als participants de les matinades, però aneu en compte de no mullar els músics.

10 h a 20 h Fira del Disc. A la Plaça de l’Era d’En Guineu

Organitzen: Regidoria de Cultura i Comissió de Festes

11 h Missa Solemne. A l’Església Parroquial

Organitza: Parròquia de Sant Sadurní

11 h Plantada d’elements de la Festa de la Fil·loxera Infantil. Al carrer de Mossèn Fontanilles. Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera

A continuació Festa de la Fil·loxera infantil

Lloc de concentració: plaça de l’Església

Recorregut: sortida de la plaça de l’Església, Mossèn Fontanilles, Església, Francesc Moragues, Sant Antoni, Montserrat (només elements de foc), Dr. Escayola (només elements de foc) per finalitzar a la Plaça de l’Ajuntament.

Organitza: Ajuntament de Sant Sadurní. Hi col·labora: Associació Festa de la Fil·loxera

18.30 h Plantada d’elements de la Festa de la Fil·loxera. Al Carrer del Raval

Organitza: Associació Festa de la Fil·loxera

19 h Ballada de Sardanes. A la Plaça de l’Ajuntament. Organitzen: Regidoria de Cultura i Foment Sardanista Sant Sadurní

19.30 h Espectacle familiar Tuf i Paf i l’Embolic dels pels de la Cia Perpètua. Al carrer Raval.

22.00 h Festa de la Fil·loxera. Recorregut: Raval, Dr. Escayola, Plaça de l’Ajuntament, Hospital, Església, Mossèn Fontanilles, per finalitzar a la plaça de l’Església.

Organitza: Ajuntament de Sant Sadurní. Hi col·labora: Associació Festa de la Fil·loxera

01 h a 04 h Festa de versions amb Tapeo Sound System i DJ Jakie amb música dels 80-90. A la plaça de l’Era d’en Guineu

Organitzen: Regidoria de Cultura i Comissió de Festes

Hi haurà Punt Lila fix a la plaça de l’Era d’En Guineu.

Divendres 9 de setembre

18.30 h Taller de circ el NEGRO y EL FLACO. Al Carrer Raval

19 h Ballada de Sardanes. A la Plaça de l’Ajuntament. Organitzen: Regidoria de Cultura i Foment Sardanista Sant Sadurní

20 h Concert de La Principal de la Bisbal. Al Pavelló de l’Ateneu. Preu: 5 €

21 h Tabalada amb els timbalers de les diferents colles de diables.

Recorregut: plaça Pau Casals, Jacint Verdaguer, Raval, Doctor Escayola, plaça de l’Ajuntament, Hospital, Església, Mossèn Fontanilles i plaça de l’Església.

Organitza: Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. Hi col·labora: Diables Se M’n Refum

21.30 h Correfoc dels diables Se m’n Refum i colles convidades: Diablesses i diables de Sarrià i Diables de Santa Oliva. Recorregut: Plaça de l’Església, Mossèn Fontanilles, Església, Hospital, plaça de l’Ajuntament, Doctor Escayola, Montserrat, Rambla de la Generalitat, Montardit, per finalitzar al parc de la Rambla.

Organitza: Regidoria de Cultura. Hi col·labora: Diables Se M’n Refum

22.30 h Ball de Fires amb La Principal de la Bisbal. Al Pavelló de l’Ateneu

00 h Concert amb Els Pets

A l’esplanada del CAP. Preu: 10 €

01 h a 06 h Concert amb Sociologia Animal, Maluks i DJ Jolie

Al parc Lluís Companys (zona pistes)

*Hi haurà servei d’informació del Punt Mòbil de Salut i Punt Lila itinerant.

Dissabte 10 de setembre

De 10 a 21h Fira del Disc

Lloc: plaça de l’Era d’en Guineu

Organitzen: Regidoria de Cultura i Comissió de Festes

11:30 h Cercavila dels Gegants i els Balls de Sant Sadurní d’Anoia. Al carrer Raval

Recorregut: Raval, Montserrat, plaça Nova, Montserrat, Doctor Escayola, per finalitzar a la Plaça de l’Ajuntament. Organitza: Regidoria de Cultura. Hi col·labora: Associació de Geganters i de Balls Populars de Sant Sadurní

14 h Vermut Electrònic amb Dj Pitu. A la Plaça de l’Ajuntament

19 h Tarda de màgia amb el Mag Lari. A l’esplanada del CAP

20.30h Jove Tabalada infernal amb els timbalers de les diferents colles de diables. Recorregut: plaça Nova, Montserrat i Raval. Organitza: Ajuntament de Sant Sadurní. Hi col·labora: Diables Se M’n Refum

21 h Correfoc Infantil amb els Joves Se M’n Refum i les colles convidades: Colla infantil dels Diables d’Olesa de Bonesvalls i de Sant Joan Despí. Recorregut: C/Raval, Dr. Escayola, plaça de l’Ajuntament, Hospital, Església, Mossèn Fontanilles, per finalitzar a la plaça de l’Església. Organitza: Ajuntament de Sant Sadurní Hi col·labora: Diables Se M’n Refum.

00 h a 05 h Festa del Mestissatge amb Las Karamba, batucada Brincadeira i Dj. A l’esplanada del CAP. Hi haurà servei d’informació del Punt Mòbil de Salut i Punt Lila itinerant.

Diumenge 11 de setembre

11.30 h Cercavila de Cavalls. Recorregut per diversos carrers del poble.

21.30 h Lectura del Manifest de l’11 de setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, a càrrec de la Colla Geganters de Sant Sadurní

Lloc: Plaça de l’Ajuntament

Organitza: Regidoria de Cultura

22 h Havaneres amb el grup Els Pescadors del Replà. A la Plaça de l’Ajuntament

Organitza: Regidoria de Cultura i Comissió de Festes. A la mitja part, el públic assistent gaudirà del tradicional tast de rom cremat.