Salut anuncia una reorganització del servei d’urgències a Calafell

L’Ajuntament ho celebra, però recorda que cal millorar l’atenció també al consultori de Segur

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El departament de Salut de la Generalitat ha anunciat un canvi a fons del servei d’urgències al nostre municipi. En concret, Salut té intenció de tirar endavant una reorganització de l’actual CAP de l’avinguda Vilarenc. Segons el conseller, Manuel Balcells, és un tema de dimensionament i del pla funcional que s’haurà de redactar per determinar les necessitats i la redistribució dels recursos.

Aquest anunci s’ha fet en el marc de la presentació del projecte d’ampliació de l’hospital comarcal del Vendrell. En aquest mateix acte, Salut ha explicat que la millora de les urgències als CAP es planteja en clau comarcal, amb actuacions a l’Arboç i a Calafell. La intenció és ampliar el servei d’urgències, fent-lo més proper als usuaris, cosa que, a la vegada, descarregarà les urgències de l’hospital.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explica que “en la reunió mantinguda entre els alcaldes del Baix Penedès i el conseller, vaig ‘apretar’ sobre les urgències, perquè al municipi no tenim el servei que necessitem d’acord amb la població real”.

Ferré precisa: “Tenim de 15.000 a 20.000 habitants sense empadronar, que en una gran majoria no tenen metge de capçalera al municipi. Això significa que moltes d’aquestes persones van a urgències, que acaben sent del tot insuficients”.

L’anunci és una bona notícia, segons l’Ajuntament, que, no obstant, recorda que també reclama que el consultori mèdic de Segur de Calafell esdevingui un CAP, amb tots els serveis, inclòs el d’urgències.

Amb la unanimitat de totes les forces polítiques, el ple municipal va aprovar el passat 20 d’octubre una moció que exigeix que a Segur s’hi doni el servei d’urgències d’atenció primària, amb assistència les 24 hores del dia, tots els dies de l’any, inclòs serveis d’analítiques, radiologia, boxes d’observació i pediatria, com a mínim.

L’acord es feia ressó de l’aprovació al Parlament de Catalunya, el passat 2 de juny, d’una proposta de resolució d’En Comú Podem, relativa a la creació d’un Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) a l’actual consultori de Segur. És una reivindicació històrica del veïnat de Segur de Calafell, que evitaria milers de desplaçaments al CAP de Calafell o a l’hospital del Vendrell.