Les restes de l’esclafit de Vilafranca del Penedès es reaprofitaran

Això permetrà convertir en un recurs el que inicialment era un residu

Aquests dies s’estan realitzant els treballs de trinxat de gran part de les restes vegetals que es van generar i retirar de la via pública a Vilafranca del Penedès arran de l’esclafit que va patir la ciutat el 31 d’agost passat. En les darreres setmanes les branques i arbres que es van haver de retirar s’han anat recollint i apilant en un solar, i una trituradora especial de grans dimensions està reduint-les a triturat de poda.

Aquesta actuació permetrà convertir en un recurs el que inicialment era un residu. És el que s’anomena economia circular. El triturat de poda s’utilitza per aportar-lo en zones verdes, el que s’anomena “mulch”. El “mulch” consisteix en aportar una capa superficial de triturat d’esporga, que també pot ser d’altres possibles materials, per ajudar a conservar la humitat del sòl, i evitar la proliferació de males herbes.

Així mateix, amb el pas del temps, el triturat es va descomponent, de manera que suposa un adob orgànic per als parterres on s’aporta, i una millora per al desenvolupament de les plantacions.

A banda d’afavorir l’economia circular, aquesta acció s’emmarca en els objectius del segell Biosphere que ostenta Vilafranca del Penedès com a destinació sostenible i en la lluita contra el canvi climàtic i per l’assoliment dels ODS 2030.