Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Les rambles de Sant Francesc i de Nostra Senyora acolliran les parades de Sant Jordi

Avatar photo

Aquest any hi participen una setantena de parades, entre professionals del llibre i la rosa, així com les entitats de la vila

Vilafranca del Penedès celebrarà aquest any un 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, que s’escau en diumenge amb el tradicional mercat de llibres i roses i tot un seguit d’activitats paral·leles. El mercat de llibres i roses de Sant Jordi tindrà lloc de 10 a 21h. Aquest any hi participen una setantena de parades, entre professionals del llibre i la rosa, així com les entitats de la vila. Destaca l’elevat nombre de professionals que hi participen, que ha augmentat respecte a les darreres edicions.

Com a novetat, el mercat s’ubicarà entre la rambla Sant Francesc i la rambla Nostra Senyora. L’objectiu d’aquesta ampliació, és esponjar el mercat de llibres i roses per tal de fer-lo més  transitable i reduint les aglomeracions. Es tallarà la calçada de la rambla Nostra Senyora al trànsit i per tant, es podrà passejar tranquil·lament entre les dues rambles.

A continuació del mercat de llibres i roses,  hi haurà el mercat d’artesania de Sant Jordi, a càrrec del Col·lectiu d’artesans, brocanters i pintors de Sant Jordi, amb aproximadament 40 parades d’artesania amb motius de Sant Jordi (gerros, dracs, roses, disfresses… tot fet amb materials  i arts diferents, com ceràmica, teixit, sabó, fusta, etc.). De 12 a 14h i de 18 a 20h, el col·lectiu oferirà tallers d’artesania de Sant Jordi, a la rambla Nostra Senyora.

Música, castells i sardanes a la plaça del Penedès

A la plaça del Penedès, com a nexe entre les dues rambles, s’hi ubicaran actes tradicionals de la Diada de Sant Jordi: castells, un concert familiar i la ballada de sardanes.

Pel que fa als castells, començaran a les 11h amb la presència de la colla Xicots de Vilafranca amb dues colles convidades: els Castellers de Castelldefels i els de Sant Feliu.

En finalitzar els castells, a les 12.30h, tindrà lloc un concert familiar del grup Ambauka titulat “De cap per avall”. Des del 2008 Ambauka roda els seus espectacles altament participatius, enèrgics i per a totes les edats, amb música 100% en directe i combinant sons i músiques populars i modernes. L’espectacle, que inclou temes com La Llegenda de Sant Jordi o el Drac Qüi, és una suma de festa, tendresa, connexió, compromís, reflexió i molta música. Un concert “canyero” i participatiu, pensat per a tota la família, amb què Ambauka convidarà a capgirar-ho tot.

A les 18 h, a la mateixa plaça del Penedès, hi haurà la tradicional ballada de sardanes a càrrec de la cobla vilafranquina Catània, organitzada per Vilafranca Sardanista.

 

Parada d’autors i autores del Penedès que signaran i vendran llibres

Com ja va esdevenint una tradició més, diumenge 23 d’abril, autors i autores del Penedès han estat convidats per celebrar aquesta diada emblemàtica del llibre amb la instal·lació d’una carpa on podran dedicar els llibres als seus lectors. La iniciativa prové de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i pretén oferir un espai a la rambla de Sant Francesc on durant les franges horàries de 12 a 14h i de 18 a 20h,  els autors i autores  podran ser-hi i estar a disposició dels seus  lectors. La ubicació de la parada serà a l’inici de la rambla de Sant Francesc.

En aquests moments a  les nostres llibreries s’hi troben obres de creació literària, d’assaig, obres divulgatives, obres d’història local i àlbums infantils creats per autors i autores molt propers i a qui el Servei de Cultura de l’Ajuntament vol agrair i donar visibilitat al seu treball creatiu.

La convocatòria ha estat adreçada a una cinquantena d’autors i autores del Penedès  que en el darrer any han vist publicades les seves obres. De moment han confirmat la seva presència Conchi Hito, Isabel Pilar Valero, Josep Giménez, Josep Lázaro, Josep Tort Miralles, Marc Miralpeix i Madi Vila Geis, Margarida Santacana, Maria Rosa Ferré, Miquel del Cerro, Miquel Florido i Sònia Torné, Mònica Ramoneda, Núria Tort Armengol, Roser Ríos, David Monteagudo, José Varela, Miquel Cartró, Moisés Viadiu, Marisa Barros, Anna Godoy López, Pere Martí i Bertran, Jordi Valls i Antoni Poyo. Un total de vint-i-un autors i autores del Penedès que han respost a aquesta convocatòria als creadors que hagin vist publicada la seva obra el darrer any (del maig de 2022 a l’abril de 2023).

Tot i que  l’objectiu d’aquesta parada és propiciar la trobada dels autors i autores amb els seus lectors i poder-los signar els seus exemplars, enguany s’oferirà també la possibilitat que cada autor/a pugui vendre directament el seu darrer exemplar en aquesta parada.

Acte institucional de la Diada

Com a acte previ, divendres 21 d’abril, a les 20h, tindrà lloc l’acte institucional commemoratiu de la Diada de Sant Jordi que organitza l’Ajuntament al saló de sessions de la Casa de la Vila. En aquesta ocasió el conferenciant serà Ramon Marrugat i Cuyàs, escriptor i filòleg, que parlarà sobre “La festa de Sant Jordi, vista per un vilafranquí de fora”. L’acte és obert a tothom.

I el dilluns, 24 d’abril, a les 18:00 h, tindrà lloc al claustre de Sant Francesc el tradicional concert de la coral infantil L’Espinguet.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 × four =

Notícia anterior

A debat el paper històric de Manresa en el món del cinema

Notícia següent

Mayka Navarro, Laura Fa, David Ramos i Gerard Romero: Nova edició de l’Experiència de Periodista

Notícies relacionades