fbpx

Pujada del 3,3% als peatges de la C-32 per començar el 2024

Avatar photo

La Generalitat preveu apujar el preu dels peatges un 3,3% a partir del 2 de gener del 2024, data en què també entrarà en vigor l’ampliació del descompte de la C-32 a Cubelles (Garraf).

Ho ha anunciat aquest dimarts el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, després de la reunió de la Taula del Penedès celebrada a Vilafranca. Sanglas ha dit que els viatges d’anada i tornada als accessos i la barrera troncal de Cubelles passaran d’una bonificació del 70 al 75%. Pel que fa a Vallcarca, on el descompte per recurrència és del 50%, no s’hi preveuen canvis. “Segur que els alcaldes ho consideren insuficient, però creiem que són propostes equilibrades i justes pel conjunt del territori”, ha defensat.

 “Creiem que aquesta proposta de tarifes dels peatges equilibra el Penedès com a territori”, ha afegit Sanglas, que ha recordat que les bonificacions s’apliquen de dilluns a divendres en dies feiners. En un comunicat, el Departament de Territori ha detallat que l’augment del descompte del 70 al 75% per als vehicles que han de circular per mobilitat obligada al tram de l’autopista C-32 entre Sitges i el Vendrell suposarà un estalvi de 38 cèntims al dia per als usuaris que fan un recorregut d’anada i tornada. En paral·lel, continua vigent la gratuïtat del tram Cubelles-Vendrell per als desplaçaments interns cada dia de la setmana.

 

Augment de la demanda del transport públic

D’altra banda, pel que fa al transport públic, a la Taula de Mobilitat del Penedès d’aquest dimarts s’ha exposat l’inici d’una auditoria que analitza el corredor de bus Vilafranca-Barcelona, on s’ha incrementat la demanda arran de les obres a l’R4 de Rodalies.

Territori va reforçar el servei, però vol analitzar ara com l’estan prestant les operadores després de rebre reiterades queixes per part dels usuaris. El Departament ha començat a fer inspeccions tres cops per setmana. La previsió és presentar els resultats de l’auditoria a finals del primer trimestre de l’any que ve.

També en transport públic, el Departament ha obert la porta a renegociar amb les operadores les actuals rutes que uneixen els diferents municipis de l’Alt Penedès amb la capital.

La Taula de Mobilitat d’aquest dimarts també ha constat que la gratuïtat del tram de la C-32 entre Cubelles i el Vendrell, que s’aplica des del març passat, ha suposat un augment de 1.800 vehicles en aquest tram d’autopista.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sabadell reforça la seguretat i la neteja durant la campanya de Nadal

Notícia següent

Els síndics generals d’Andorra reben l’ambaixadora dels Estats Units

Notícies relacionades