L’Arboç suspèn la seva Festa Major per la covid-19

Des del Consistori es reconeix que és una notícia molt trista, però obligada a causa de la inseguretat de la situació sanitària actual

Andorra La Vella – Campanya Nadal – 21 novembre / 4 desembre

Enguany, el quart diumenge d’Agost no hi haurà Festa Major a l’Arboç. L’Ajuntament de l’Arboç ha fet oficial avui la suspensió de la Festa Major 2020 i de tots els actes oficials que s’havien de celebrar a causa de la Covid-19. L’Alcalde Joan Sans explica que s’ha retrassat la decisió tant com s’ha pogut amb l’esperança que l’evolució de la pandèmia permetés la celebració de les festes amb seguretat, si no tots, almenys alguns dels actes més esperats de la Festa Major de l’Arboç. Però amb l’actual evolució de la pandèmia no es pot garantir la seguretat del públic assistent en cas d’aglomeracions.

Tristament doncs, no podent garantir al 100% la seguretat dels participants ni del públic, s’ha hagut de prendre aquesta difícil decisió.

La darrera vegada que es va suspendre la Festa Major de l’Arboç va ser l’any 1953, amb motiu d’una epidèmia de Tifus que va atacar a la vila.

La Festa Major de l’Arboç va ser declarada d’interès patrimonial nacional i cada any rep milers de visitants. Conté cinc “Elements Patrimonials d’Interès Nacional”: El Ball de Bastons, els Gegants, l’Exhibició Castellera, el Ball de Diables i La Carretillada. La festa està dedicada al patró Sant Julià i als màrtirs copatrons, els sants Justí i Fortunat i les santes Càndida i Victòria.

Des del Consistori ja s’està treballant per poder tornar a celebrar l’edició de 2021 amb més força que mai.