Dijous, 20 de juny de 2024
És notícia

L’Arboç promourà l’acompanyament a les persones grans

Avatar photo

El conveni s’ha signat conjuntament amb la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, el Consell Comarcal del Baix Penedès, Càritas i l’Associació de Dones de l’Arboç

L’Ajuntament de l’Arboç signa un conveni que té per finalitat promoure l’acompanyament a les persones grans. Font: Ajuntament de l’Arboç

L’Ajuntament de l’Arboç ha signat el conveni de col.laboració amb diferents entitats socials del territori anomenat “Ara al teu costat” amb l’objectiu de promoure l’acompanyament a les persones majors de 65 anys amb sentiment de sol.litud i/o amb vulnerabilitat social i oferir un envelliment digne. Cal destacar que en les darreres dècades hi ha hagut un augment progressiu de l’esperança de vida que ha derivat en un augment de la població major de 65 anys. Aquest fet, sumat a la baixa natalitat, provoca cada vegada més un major pes de la població més gran sobre la més jove. L’Arboç com molte saltres poblacions catalanes també pateix aquest envelliment de la població.

Aquest acord signat conjuntament amb la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, El Consell Comarcal del Baix Penedès, Càritas Parroquial de l’Arboç, Càritas Diocesana de Tarragona i l’Associació de Dones de l’Arboç té l’objectiu d’acompanyar les persones majors de 65 anys amb sentiments de sol.litud i tristesa facilitant espais de descans a les seves famílies i evitant situacions de risc, amb una persona voluntària formada i amb un seguiment continuat. El conveni també busca garantir un treball en xarxa i coordinat amb les diferents entitats i administracions signants d’aquest conveni. L’Ajuntament posarà en funcionament una campanya per captar voluntaris que vulguin dur a terme aquest projecte i acompanyar persones grans de la vila que ho puguin necessitar.

Aquest acord signat, té una durada inicial d’un any, i un pressupost d’17.000€, que es repartirà en ajudes directes als beneficiaris i els professionals que hi actuaran. Es constituirà una comissió de seguiment formada per un representant de cada entitat per vetllar pel bon funcionament del projecte.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Marilyn Manson, en busca i captura

Notícia següent

Tallers Oberts per mostrar el teixit artístic i artesanal de l’Hospitalet

Notícies relacionades