Exposició de Toni Moreno i recital d’Enric Casasses al claustre de Sant Francesc

L’accés a l’acte i inaugural i recital poètic d’Enric Casasses és gratuït, però l’aforament és limitat per la qual cosa cal fer reserva prèvia

Dijous 16 de juliol a les 8 del vespre, s’inaugura al claustre de Sant Francesc l’exposició “L’atzar és breu” del fotògraf Toni Moreno. Tot seguit hi haurà un recital d’Enric Casasses Figueres.

Continuant amb les activitats culturals del Cicle Paraules al Claustre i +, la Sala Fosca del claustre de Sant Francesc acollirà l’exposició “L’atzar és breu” del fotògraf Toni Moreno,  una col·lecció d’una seixantena de poetes d’ara. Diu l’artista que l’execució d’aquest retrats «ha mantingut la màgia pròpia d’aquelles fotografies que, com un regal, t’apareixen davant de les retines i que són la conjunció d’un moment en què la disposició de llums i ombres és irrepetible, on el trencadís, la taca o la pintura de la paret són efímers». El conjunt, «l’espai quotidià -triat pel mateix poeta-, els colors de la roba, la mirada, conformen un paisatge en moviment on l’atzar és qui acaba decidint l’escenografia de cada retrat». Un vers de cada poeta -en aquest cas escollit pel fotògraf- acaba potenciant emocionalment, subtilment, la força de cada retrat.

L’exposició inclou retrats de poetes com Francesc Parcerisas, Cèlia Sànchez-Mústic, Joan Margarit, Àlex Susana, Lluís Solà, la vilafranquina Anna Gual i el darrer Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Enric Casasses Figueres, entre molts d’altres.

Inauguració i recital

Justament aquest darrer, i per complementar l’acte inaugural de l’exposició, farà un recital de versos i proses dels darrers temps.

En paraules de Xavier BoschLa poesia existeix quan algú la llegeix. El poeta observa, rumia, destil·la, sintetitza i escriu. I borra i guixa i estripa i torna a escriure. Però la poesia només existeix quan algú la llegeix. I la interpreta. I dóna sentit als versos i, de retop, a la seva vida. I, malgrat tot, els poetes sempre hi són. I en Toni Moreno els ha retratat, amb llum natural, de matí, amb la cara neta, sense filtres ni subterfugis. Amb respecte, els ha arrencat un vers de la seva obra i els l’ha cosit al costat perquè, només mirant els ulls del poeta, en sentim la veu. Pura poesia visual”.

L’exposició es podrà visitar fins al diumenge 16 d’agost en horaris de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h

L’accés a l’acte i inaugural i recital poètic d’Enric Casasses és gratuït, però l’aforament és limitat per la qual cosa cal fer reserva prèvia escrivint un correu a l’adreça: cultura@vilafranca.cat