Acord a Idiada pel nou conveni laboral i la millora de les mesures de seguretat

Comitè d'empresa i direcció signen de matinada una pre entesa que ara s'elevarà a l'assemblea de treballadors

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
Centenars de treballadors d'Idiada Automotive protestant a les portes del centre de Santa Oliva durant la jornada de vaga. CEDIDA

El comitè d’empresa i la direcció d’Idiada Automotive a Santa Oliva (Baix Penedès) han arribat a un preacord per aprovar un nou conveni laboral. El document, signat aquesta matinada, resol un dels reclams principals dels treballadors: millorar les mesures de seguretat a les pistes d’assaig.

La plantilla havia exigit una revisió de les condicions de treball per minimitzar riscos, especialment dels empleats que testen els vehicles circulant a velocitats que assoleixen els 250 km/h. Ara l’empresa s’ha compromès a fer aquesta revisió amb una empresa externa especialitzada en valoracions de riscos i salut laboral, segons detallen fonts laborals a l’ACN. El comitè elevarà el preacord a l’assemblea de treballadors per a la seva aprovació final.

Alhora, la pre entesa del conveni també recull el compromís de revisar les categories professionals, amb la corresponent actualització de salaris. Aquest punt s’abordarà a través del Tribunal Laboral de Catalunya, amb el compromís de la companyia d’acceptar la proposta que plantegin els tècnics de l’ens, apunten des del comitè. En paral·lel, el preacord resol la regulació de les hores treballades per la plantilla que ha estat en ERTO i revisa les condicions de les vacances, entre altres.

Les negociacions pel nou conveni van dur els treballadors a convocar una vaga de 24 hores aquest dilluns passat. Després d’un primer preacord assolit a mitjans d’abril, la plantilla va denunciar públicament que l’empresa hi havia introduït clàusules abusives de forma unilateral. Els treballadors van aturar l’activitat per exigir la retirada d’aquestes clàusules i van amenaçar amb convocar una nova jornada de vaga si l’empresa no reculava. Finalment, però, han arribat a una entesa.