Dimarts, 11 de febrer de 2025
És notícia

Una pastisseria del Penedès, escollida entre les millors de tot Catalunya

Avatar photo

Aquest cap de setmana s'han fet públics els Premis Fava de Cacau, que distingeixen les millors pastisseries del territori català

La Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts ha fet públics aquest dissabte els Premis Fava de Cacau, una distinció a les cinquanta millors pastisseries de Catalunya. Els tres guardons més destacats d’aquesta edició han estat per la Pastisseria Escribà, distingida com la Més innovadora; la Confiteria Padreny, que ha rebut el títol de Més valor històric; i El Cigne, que ha guanyat el premi al Dolç més singular.

 

En l’àmbit territorial, la pastisseria Hofmann de Barcelona ha estat distingida com la millor de les comarques barcelonines. L’esdeveniment pastisser, que va començar divendres i acabarà aquest diumenge, és considerat un dels millors del món i s’integra en la 39a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica.

 

L’Obrador del Vendrell, millor pastisseria del Penedès

La Fava de Cacau de les comarques del Penedès ha recaigut en L’Obrador del Vendrell. Situada al número 3 del carrer del Nord de la capital del Baix Penedès, l’Obrador d’Oriol Rossell és al mateix temps una pastisseria, una cafeteria i una botiga on degustar o comprar els millors cafès i productes de pastisseria, amb especial gust pels productes de proximitat, sobretot els fruits secs.

 

De les comarques de la Catalunya Central s’ha distingit El Carme de Vic. A les comarques gironines el guardó ha estat per a la pastisseria Tornés de Girona. La Pastisseria Cal Jan de Torredembarra ha rebut el premi a la millor pastisseria del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A Ponent s’ha distingit amb la Fava de Cacau l’establiment Tugues de Lleida. I la pastisseria Gil de Llívia ha estat premiada com la millor del Pirineu.

 

 

Els Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts han comptat amb un jurat coordinat per l’especialista Marc Balaguer i integrat per professionals de reconegut prestigi que no disposen de pastisseria en propietat.

 

La Mostra Internacional de Pastisseria del 2023 també ha acollit la primera convocatòria del concurs d’escoles de pastisseries de Catalunya, que es va celebrar divendres i que va tenir l’Institut Dertosa (Tortosa) com la primera classificada, seguida d’ESHOB (Barcelona) i l’Institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat).

 

Durant tot el cap de setmana, Sant Vicenç dels Horts ha esdevingut la capital internacional de la pastisseria. Les demostracions de pastissers arribats de diferents països (Itàlia, Portugal, Armènia i Equador, a més dels catalans i de la resta d’Espanya) han atret un nombrós públic a la carpa de la Mostra, situada a la plaça de la Vila i que va comptar amb Lluc Crusellas, World Chocolate Masters 2022, durant l’acte inaugural. Aquest diumenge es faran les darreres sessions, tant al matí com a la tarda.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

On tenen lloc el 20% de les agressions sexuals a Catalunya?

Notícia següent

Conferència de Crèdit Andorrà sobre invertir en el nou entorn de la inflació

Notícies relacionades