L’Ajuntament de Vilafranca rebutja la inhabilitació de Quim Torra

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès aprova una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest matí s’ha celebrat de manera telemàtica un ple municipal extraordinari i urgent de l’Ajuntament de Vilafranca en què com a únic punt de l’ordre del dia es debatia una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat, Quim Torra.

 

Després de la intervenció de tots els grups municipals, excepte del grup de Ciutadans, que no ha assistit al ple, la moció ha estat aprovada pels 15 vots a favor dels grups de JxV, ERC, CUP i VeC. El grup municipal Socialista s’ha abstingut de votar, tal i com fa habitualment en aquests temes.

 

La moció aprovada manifesta que la Presidència de la Generalitat i el Parlament de Catalunya són “les dues principals institucions polítiques que té Catalunya i les dues emanen de la voluntat dels ciutadans a través de les urnes. Només el Parlament, d’acord amb la seva sobirania, pot ser la institució que esculli, nomeni o rellevi del seu càrrec un/a President/a de la Generalitat”.

 

El text continua dient que és el poble de Catalunya qui, a través de les seves institucions polítiques, “ha de determinar com i qui es governa al conjunt de catalanes i catalans”. Finalment, la moció considera “absolutament lamentable que un requeriment d’un organisme com la Junta Electoral Central serveixi per destituir i inhabilitar políticament al President de la Generalitat de Catalunya. I menys per una pancarta que expressa la defensa de les llibertats individuals i col·lectives i de la democràcia”.

 

En la seva intervenció al final del ple, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, s’ha mostrat satisfet que s’hagi aprovat “de forma molt majoritària i sense cap vot en contra el rebuig a la sentència del TS” i ha qualificat com “una barbaritat i una injustícia” que el president de la primera institució del país sigui inhabilitat per penjar una pancarta.