Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

La construcció d’habitatges a Calafell recupera l’activitat amb bones dades

Avatar photo

Aquest 2022 ha estat el segon, amb 184 habitatges nous iniciats

SONY DSC

La construcció d’habitatges s’està recuperant i Calafell és un dels municipis que lidera el fenomen a les comarques de Tarragona. Aquest passat 2022 ha estat el segon municipi, només després de Cambrils, en nombre d’habitatges nous iniciats, amb un tota de 184. Aquest creixement confirma el bon moment de l’economia local, que també ha recuperat l’ocupació prepandèmica.

Les dades són del Col·legi Oficial d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyeres d’Edificació de Tarragona. De 2021 a 2022, Calafell va passar d’iniciar la construcció de 31 habitatges a començar la de 184. És a dir, el nombre ha crescut sis vegades.

L’alcalde, Ramon Ferré, explica que aquest creixement s’explica pel fet que “aquí s’hi viu bé”. “Això fa que vingui més gent a viure i que es construeixin nous habitatges, i que es reformin més els habitatges existents”, afegeix.

Ferré també diu: “A més, una promoció de 100 habitatges fa que l’estadística es dispari. I aquest ha estat el cas: una promoció de les iniciades el 2022 ja superava del centenar d’habitatges. I pràcticament tots venuts sobre plànol, perquè hi ha molta demanda perquè, hi insisteixo, aquí s’hi viu bé”.

L’auge de la construcció no significa creixements urbanístics nous, que ja van quedar acotats l’any 2011 amb el pla general encara vigent. Simplement, es podia construir en els espais disponibles dins dels nuclis i urbanitzacions existents. “La crisi immobiliària va fer que aquests ‘forats’ no s’omplissin. S’omplen ara per la gran demanda”, subratlla Ferré.

La construcció d’habitatge social contribuirà al creixement de nous habitatges aquest 2023. L’Ajuntament iniciarà la construcció de 110 habitatges amb lloguer assequible. Serà en un terreny d’uns 5.000 metres quadrats, de propietat municipal, situat entre els carrers Priorat i Jaume Pallarès, a mig camí dels nuclis del Poble i de la Platja. El lloguer mensual oscil·larà entre els 300 i els 450 euros, segons els casos.

Aquest projecte és històric, ja que al nostre municipi no es construeix cap habitatge públic des de l’any 1982, malgrat que hi ha hagut diversos projectes que mai no han reeixit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fifteen + one =

Notícia anterior

El XIII Concurs de Pessebres de Montblanc reuneix 48 participants

Notícia següent

Marxa lenta dels taxistes a Barcelona contra Free Now i les plataformes VTC

Notícies relacionades