Kenneth reclama inversions per IDIADA i l’Hospital per aprovar els pressupostos

El projecte de la IDADA2, una educació ferma i l'ampliació de l'Hospital del Vendrell, principals propostes del PSC per al Baix Penedès

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El primer secretari de la federació socialista del Camp de Tarragona i Alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez ha presentat les propostes que ha realitzat el PSC en el marc de les negociacions pels pressupostos de la Generalitat de Catalunya: “Aquestes mesures són el camí per revertir els 10 anys de desgovern que han patit els catalans i les catalanes. El PSC és el primer partit de Catalunya i amb les seves propostes demostra la voluntat de governar per tothom i, sobretot, pensant en totes les comarques i municipis del país”.

Entre les propostes destacades del PSC pel territori, està la reindustrialització del Baix Penedès amb l’impuls al creixement de les activitats vinculades al vehicle elèctric i connectat prioritzant el projecte de la IDIADA2 i afavorint la diversificació econòmica de la comarca, incorporant la multimodalitat i sostenibilitats amb l’objectiu que pugui acollir trens de fins a 1.500 metres. Aquest pacte per la indústria catalana que demana el PSC, també inclou una partida de 12 milions d’euros pel projecte de descarbonització de la indústria química liderat per la URV, per tal de posar en marxa una unitat conjunta de recerca i tecnologia que permeti avançar en la descarbonització.

Una altra de les apostes claus del PSC pels comptes catalans del 2023 és la sanitat: “Volem un pacte per incrementar en 1.287 milions d’euros en el pressupost de Salut, per revertir les retallades que va haver-hi fa deu anys”. Aquests números implicarien la millora de les condicions laborals de tot el personal sanitari i l’augment de llocs treball en aquest sector. A més, es milloraria l’accessibilitat telefònica, facilitaria la capacitat diagnòstica dels centres d’atenció primària i reduiria el nombre de personal temporal als centres sanitaris del país. Pel territori, estan previstes les partides per l’increment de personal pel CAP de la Granja i la previsió d’un nou CAP a la nova zona residencial que hi haurà al PP-10. També, s’inclouen 4 milions d’euros pel desdoblament del Cap de Sant Pere de Reus, definida com una inversió “més que necessària”.

Respecte de les inversions a la ciutat de Tarragona, el diputat socialista al Parlament, Rubén Viñuales, aposta fort per la construcció del Palau de Justícia: “El PSC té com a prioritat d’alta importància aquest Palau de Justícia. Tarragona és l’única capital de província de Catalunya que no té cap i és urgent revertir aquesta situació”. Una de les altres propostes, és la construcció de la nova Escola Ponent (actualment, l’alumnat està convivint en barracons) i de l’Institut Arrabassada: “Esperem que aquestes obres per millorar els equipaments educatius de la ciutat, no es demorin tant com ha passat amb la nova escola Arrabassada”.

En aquestes negociacions pels comptes catalans, també s’ha tractat una inversió plurianual de dos milions d’euros per la restauració de la Muralla: “Les i els socialistes sempre hem reivindicat la necessitat que la ciutat rebi finançament per part de la Generalitat per la conservació del patrimoni de l’única ciutat patrimoni de la humanitat de Catalunya. En aquesta proposta d’acord, incorporem una partida econòmica perquè sigui una realitat”. Viñuales també ha reclamat una partida pel nou col·lector del barri del Port, que implicaria un reforma ‘històrica’ que milloraria la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes, i la intervenció urgent per solucionar els problemes de sanejament de la Riera de la Móra.