Jaume Casañas: “Els dos partits que estàvem al govern representem la majoria del municipi i és un missatge que havíem de captar”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Impulsem Cunit es va convertir en la força més votada -amb 6 regidors- a les eleccions del passat diumenge i, fa unes hores, la formació anunciava que han arribat a un acord amb el PSC del municipi per revalidar el Govern municipal d’aquests darrers quatre anys. D’aquesta manera, la candidata socialista, Dolors Carreras, governaria durant la primera meitat del mandat i Jaume Casañas seria l’alcalde els dos últims anys. Parlem amb l’alcaldable d’Impulsem Cunit, qui fa una valoració molt positiva de la confiança de la població.

 

Què suposa haver aconseguit ser el partit més votat el passat 28-M?
Bé, en principi, no ens esperàvem aquest resultat i n’estem molt satisfets i de com ha anat tot. Crec que reflecteix que la ciutadania estava contenta amb la feina feta per aquest govern. Els dos partits del govern representem més del 54% dels vots, per tant, és una bona notícia que la població ens reconegui. Crec que una de les lectures que es poden fer dels resultats de les eleccions és que la gent ens ha fet confiança perquè han sentit escoltades les seves demandes.

 

De fet, la ciutadania ha revalidat el model de govern dels darrers quatre anys. Des d’un primer moment tenien clar repetir aquest pacte amb el PSC?
Aquesta setmana hem començat les negociacions, hem parlat amb diverses formacions i creiem que el resultat és prou explicatiu. Els dos partits que estàvem al govern representem la majoria del municipi i és un missatge que havíem de captar i correspondre. I els propers dies seguirem concretant el nou pla de govern.

 

A més, podran continuar amb els projectes ja iniciats en tornar a l’alcaldia.
Sí, exacte, perquè al final aquestes eleccions no deixaven de ser un examen a una estratègia de municipi que havíem fet des del govern i que la gent ho aprovi vol dir que comparteix aquesta visió. Hi ha diversos projectes que s’han de materialitzar durant aquesta legislatura i esperem que pugui ser així.

 

Quant a les prioritats del nou programa de govern, parlem de l’espai públic, el pla de mobilitat, urbanisme…?
La prioritat és, sobretot, reactivar l’economia, desenvolupar l’activitat econòmica al municipi de Cunit, així com la millora dels espais públics. També, reclamar i treballar amb els altres municipis del Penedès marítim per garantir una millor mobilitat cap a Barcelona.