Indignació per la pujada “abusiva” de preus de la C-32

L'autopista C-32 s'ha encarit més d'un 7%

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

A partir de l’1 de gener, l’autopista C-32, eix Castelldefels-Sitges-Vendrell, s’ha encarit un 7,3%. Per aquest motiu, per exemple, el peatge troncal de Cunit-Cubelles s’ha apujat fins als 4,65 euros per viatge i el peatge lateral de sortida de Cunit-Cubelles fins als 2,49 euros per viatge.

Fonts del Departament de Territori han concretat que les noves tarifes s’han fixat agafant la variació anual de l’IPC del mes d’octubre, que va ser del 7,3%, tal com estableix la fórmula de càlcul automàtic, en què es pren de referència del desè mes de l’any anterior. A banda, també es té en compte el coeficient corrector que modula la variació de trànsit real i el previst fa tres anys.

Aquesta nova pujada de l’autopista, ha indignat a aquelles persones del Penedès-Garraf que utilitzen aquesta via consideren que els nous preus són abusius i desmesurats.

Aquest ha estat el missatge d’Aitana Bonmatí, jugadora del Barça, que ha reaccionat així a les noves tarifes de l’autopista per aquest 2023.

Tram Cubelles-Vendrell

Aquest 2023, el tram entre Cubelles i El Vendrell passarà a ser gratuït. Els veïns de Cubelles, Cunit i Segur de Calafell celebren aquesta mesura, ja que actualment l’alternativa, la C-31, passa pels seus nuclis de població. La gratuïtat d’aquest tram era una reivindicació històrica dels veïns de la zona, pel fet que la C-31 és una via on hi ha molts accidents i atropellaments perquè passa per diversos trams urbans.

Concessió vigent fins a l’any 2039

Tot i que diverses autopistes que hi ha Catalunya van eliminar els seus peatges el setembre del 2021, no és el cas de la C-32, una via que depèn de la Generalitat de Catalunya amb una concessió vigent 16 anys més, és a dir, fins a l’any 2039.