Finalitza la campanya de control dels nius de vespa a Sant Sadurní

Avatar photo

L'Ajuntament conjuntament amb l'ADF Sant Sadurní, té previst començar el mes vinent un programa anual de trampeig per evitar l'expansió d'aquesta espècie

Des que el setembre de 2019 es va detectar el primer niu de vespes asiàtiques al terme municipal, aquesta espècie invasora no ha parat de créixer exponencialment a Sant Sadurní igual que ho està fent a la resta de Catalunya.

Durant l’any 2022 s’han detectat onze nius secundaris i s’ha intervingut per eliminar-los. Els nius poden ser embrionaris, primaris i secundaris: els primaris són els que es creen en zones arrecerades, petits i de forma arrodonida amb entrada per la part inferior; els secundaris són grans i de forma ovalada, amb entrada a la zona lateral i solen trobar-se a grans alçades.
Podeu consultar aquí el mapa de les intervencions.

 

Durant l’hivern les vespes asiàtiques tenen les reines en hivernació, per això no cal avisar al servei de salut si es veu algun niu, perquè estan buits i inactius.

De cara al mes de març les reines surten a crear nius embrionaris i primaris fins al mes de maig, per la qual cosa en aquesta època es poden detectar en voladissos de finestres, cels oberts, forats i coberts entre d’altres espais i cal avisar al servei de Salut pública de l’Ajuntament, sempre que estiguin en el terme municipal. Els avisos es poden fer al correu [email protected] o amb un missatge al 618 98 52 34.

L’Ajuntament conjuntament amb l’ADF Sant Sadurní, té previst començar el mes vinent un programa anual de trampeig per evitar l’expansió d’aquesta espècie que tants problemes dona a la biodiversitat i que pot ser perjudicial per les doloroses picades.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Mollerussa es prepara pel Carnaval 2023 i recupera el sopar popular

Notícia següent

Figueres adequarà la piscina municipal amb diversos canvis

Notícies relacionades