El Festival Poesia a les Caves de Sant Sadurní celebra la seva 16a edició

Avatar photo
El festival comptarà enguany amb tres cites, els divendres 3, 10 i 17 de maig a les 20h

El Festival Poesia a les Caves de Sant Sadurní arriba a la 16a edició enguany els divendres 3, 10 i 17 de maig a les caves Recaredo, Giró i Giró i Gramona, amb la participació de nou poetes i poetesses que presentaran i recitaran els seus versos. Les cites seran, com és habitual, a les vuit del vespre i l’accés és lliure.

Aquest dilluns s’ha presentat la programació i el cartell del festival, en aquest ocasió a càrrec de la dissenyadora Maria Albiol, en un acte celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament i que ha comptat amb la participació de l’alcalde, Pere Vernet, la regidora de Cultura, Marta Castellví, i el director i impulsor del festival, Santi Borrell. 

La regidora, Marta Castellví, ha valorat la fidelitat del públic de cada any i ha plantejat també la necessitat de persuadir nous públics i nous lectors: “Volem continuar sumant, amb la il·lusió dels inicis, per continuar comptant amb les persones que sempre ens acompanyen i amb l’objectiu d’apropar la poesia a la ciutadania, que els festival sigui la porta d’entrada a aquest gènere literari perquè es llegeixi poesia tot l’any“. La regidora també ha destacat el fet que la poesia estigui vinculada al cava “un any més seguim confiant en el format del festival, que té segell propi, també pels espais on té lloc” i ha agrait la feina de totes les persones i empreses que el fan possible”.

Per la seva banda Santi Borrell ha destacat que “La poesia està vivint un moment àlgid, però s’ha de treballar per la creació de lectors, la creació d’estructures i de nous públics. Aquest és un dels objectius del festival”.

Borrell ha repassat la trajectòria dels diferents autors que passaran pel festival i ha explicat que en aquesta ocasió s’ha reduït a tres sessions “que han guanyat en intensitat”. També ha aprofitat per agrair la feina d‘Alonso Castellanos, que durant aquests quinze anys ha dissenyat el cartell i ha estat molt vinculat al festival des dels inicis.

La dissenyadora, Maria Albiol, ha fet una breu explicació de la creació del cartell, basat en les tonalitats de la terra i les vinyes del Penedès.

I finalment l’alcelde, Pere Vernet, ha reivindicat la trajectòria del Poesia a les Caves “Tenim el públic i tenim el compromís de persones com el Santi. És fàcil fer un festival un o dos anys, el difícil és persistir. Tenim un festival consolidat, una aposta clara de l’Ajuntament, hi hagi el govern que hi hagi i que esperem que perduri, perquè ha portat grans figures de la poesia i ha apostat fort pel talent local. La Cultura ha de ser tot l’any i a Sant Sadurní està passant i això és molt bo”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’escultura ‘Mira’ de l’artista Àngel Calvente arriba al Parc Central d’Andorra la Vella

Notícia següent

Mor el futbolista de 17 anys Juan Jesús González Cuenca

Notícies relacionades